معرفی انواع گل بنفشه ، کاشت و پرورش و نگهداری

گل بنفشه

بنفشه یکی از زیباترین و منحصر به فردترین گل­ های کوچکی است که به مناظر طبیعی زیبایی و چشم­انداز خاصی می بخشد.گل بنفشه در انواع مختلفی وجود دارد که شامل: بنفشه آفریقایی ، بنفشه وحشی ، بنفشه پنسی ، بنفشه هیبرید ، بنفشه ایرانی و … می­باشد. بنفشه ­های آفریقایی که بومی شرق آفریقا هستند، با سایر گیاهان بنفشه متفاوت بوده و در مناطق معتدل نیم­کره شمالی قرار گرفته و بسته به نوع آن ممکن است از بهار تا تابستان شکوفا شود.

راهنمای مطالعه :

*انواع گل بنفشه

 

*نحوه کاشت و پرورش و نگهداری از بنفشه آفریقایی

 

*پرورش و نگهداری گل بنفشه

 

*خواص درمانی گل برگ بنفشه

 

گل بنفشه

در خانواده گل­ های بنفشه حدود 400 نوع گیاه بنفشه وجود دارد، بسیاری از انواع گیاهان بنفشه از نوع شیرین می­باشد. بنفشه بومی نیم­کره معتدل شمالی در مناطقی همچون، هاوایی، استرالیا و آند در آمریکای جنوبی نیز وجود دارد. گل ­بنفشه در شرایط مرطوب و کمی سایه ­دار مانند: پرچین­ ها یافت می­شود.

از محبوب­ترین انواع بنفشه ­ها می­توان به گل­ بنفشه معمولی ، بنفشه آبی معمولی ، بنفشه شیرین و بنفشه باغ اشاره کرد. بیش­تر بنفشه ­ها گیاهان کوچک چند ساله هستند، اما تعداد کمی از آن­ها گیاهان یک ساله و برخی بوته ­های کوچک هستند . بنفشه­ های آفریقایی  حداقل 500 سال قبل از میلاد مسیح کشت شده ­اند. کاربردهای آنها بیش­تر در مواد زینتی بوده و علاوه بر آن به عنوان طعم دهنده­ ها استفاده شده و کاربردهای دارویی بسیاری نیز دارد.

امروزه، ما خوشبختانه انبوهی از انواع مختلف بنفشه را داریم که به راحتی در بیش­تر مهد کودک­ها و مراکز باغ موجود هستند. بنفشه شامل شکوفه ­های بی بو، پنسی­های وحشی و بنفشه ­های شیرین می­باشند که بنفشه­ های شیرین وحشی از اروپا به سایر کشورها گسترش یافته است. با انتخاب­های بسیار، تصمیم ­گیری در مورد اینکه کدام یک از این گل­های جذاب و بی­ پایان را برای چشم انداز خود و زیبایی منازل انتخاب کنید، دشوار خواهد بود.

ما انواع مختلف گل بنفشه را تجزیه خواهیم کرد تا بتوانید بهترین گزینه را برای باغ خود انتخاب کنید. بنفشه ­های پنسی هم از خانواده بنفشه هستند. بعضی از آنها چند ساله و برخی دیگر یک ساله هستند اما همه آنها از گل­های آفتابی استفاده می کنند. بیش از 100 نوع گیاه بنفشه برای فروش موجود است. دو نوع اصلی گل بنفشه در نهالستان­ها بوده که به نام­های بنفشه­ های ملافه و بنفشه های شیرین معروف هستند. پنسی ­های گل بنفشه به این صورت هستند که با چهار گلبرگ خود به سمت بالا و یک گل به سمت پایین متمایز می شوند.

در کل بنفشه ­ها دو گلبرگ به سمت بالا و سه گلبرگ به سمت پایین دارند. در اواخر زمستان، آنها بیش­تر در مهد کودک­ ها یافت می­شوند و در خنکای اوایل بهار و حتی اواخر زمستان در مناطق معتدل و گرم رشد می­کنند. بنفشه وحشی کمتر رایج است اما ممکن است در نهالستان­های بومی یافت شود، زیرا جزء 60 گونه بومی آمریکای شمالی می­باشد.

یک نوع دیگر بنفشه ­ها که به رنگ آبی هستند، به بنفشه­ های آبی معروف بوده و رایج­ترین هستند و به راحتی در باغ شما بذر می­گیرند، یونانیان باستان بنفشه را کاشت کرده و از آن برای اهداف مختلفی از جمله غذا، داروهای گیاهی و حتی به عنوان نمادی برای آتن استفاده می­کردند. این گل همچنین گل امضای ناپلئون بناپارت است، که دوستانش او را Corporal Violet می­نامند و قبر همسر مرحوم خود را نیز با شکوفه ­های بنفش پوشانده ­است.

گروهی از گونه های بدون بو هستند که در بسیاری از مناطق رایج­ترین گل بنفشه می­باشند. بنفشه شیرین ، Viola odorata از رایحه شیرین آن نامگذاری شده است و بسیاری از گونه ­های دیگر که نام مشترک آن­ها شامل کلمه “بنفشه” است در گونه­ های متفاوتی یافت می­شوند. گونه­­ هایی از بنفشه که در شرق ایالات متحده بسیار محبوبیت داشته و به گل­های ایالتی ویسکانسین معروف هستند و شامل: بنفشه چوبی، بنفشه آبی، بنفشه آبی دشتی، بنفشه آبی کلاه­دار، بنفشه آبی علفی و بنفشه پروانه­ای می­شوند.

از گل­های بنفشه به عنوان خوراکی نیز استفاده می­کنند، اما آن­ها را نباید به مقداری زیادی مصرف کرد و باید حد تعادل را رعایت کنید. این گل­ها در داروها به عنوان ملین استفاده شده و برای تزیین در ژله ­ها، آب نبات و … مورد استفاده قرار می­گیرند. گل بنفشه در پاییز برای کوتاه شدن دما و روزها، ظاهر می­شود تا روز شما را زیباتر کند، یک گلدان از آن­ها را روی میز قرار دهید، تا در هنگام صرف غذا از منظره مقابل خود لذت برده و آرامش دریافت کنید. بنفشه تاریخچه بسیار خوبی دارد و فواید آن در مجلات پزشکی بقراط در سال 446 پیش از میلاد ذکر شده است. بقراط موارد بسیاری را در رابطه با شکوفه­ ها و برگ­های بنفشه برای همه بیماری­ها از سردرد گرفته تا ملین ذکر کرده است.

انواع گل بنفشه

گل بنفشه به دلیل تنوع رنگ و اثر آرام بخشی که در یک فضا ایجاد می­کند، یکی از گزینه­ های رایج گل است که بسیار نیز مورد استفاده قرار می­گیرد. همانطور که گفتیم و در قسمت بالا نیز به برخی از آن­ها اشاره کرده­ایم، گل بنفشه در انواع گوناگونی از طرح و رنگ وجود دارد که ما در این مقاله شما را با انواع این گل­های زیبا و کاربردی آشنا خواهیم کرد.

  • گل بنفشه سه رنگ: این گل­ها در کشورهای ایران ، آسیا و اروپا یافت می­شوند و زیبایی و جلوه شگفت­انگیزی داشته و بیش­تر در مناطق شمال غربی و غرب کشورمان به صورت خودرو می­رویند. بنفشه سه رنگ شامل رنگ­های زرد، سفید و ارغوانی و همچنین آبی می­باشد که در اوایل فصل تابستان به صورت بذر رشد می­کند.

گل بنفشه سه رنگ

  • بنفشه پنسی: همانطور که اشاره شد در اوایل زمستان و بهار شاهد رویش بنفشه پنسی خواهیم بود که در باغچه و گلدان­ها به خوبی می­روید.

بنفشه پنسی

 همچنین بخوانید : نکاتی برای پرورش گل رز سیاه

 

  • بنفشه فرنگی: این گل جزء بنفشه ­های زینتی محسوب می­شود و دو رگه­ای است که به بنفشه فرنگی شهرت دارد. بنفشه فرنگی گل­های درشتی داشته و رنگ­های سفید و بنفش و آبی در آن دیده می­شود. این نوع از بنفشه ها بسیار زیبا بوده و چشم­انداز عالی دارند.

بنفشه فرنگی

  • بنفشه هیبرید: گل­های هیبرید نوع دیگری از خانواده گل بنفشه هستند که در فصل زمستان گل می­دهند و در اواخر آن و اوایل بهار می­رویند. این گل­های زیبا به رنگ بنفش تیره، سفید و آبی روشن، زرد و یاسی دیده می­شوند و به آن­ها بنفشه چهر فصل نیز می­گویند.

بنفشه هیبرید

  • بنفشه وحشی : بنفشه معطر وحشی کاربردهای بسیار زیادی دارد و در درمان برخی از بیماری­ها نیز مفید و موثر است. این گیاه که بیش­تر در آب و هوای معتدل و در سایه به صورت خودرو می­روید در بسیاری از موارد مورد مصرف قرار می­گیرد که در ادامه در رابطه با این مطلب بیش­تر توضیح خواهیم داد.

بنفشه وحشی

نحوه کاشت و پرورش و نگهداری از بنفشه آفریقایی و انواع آن

اگر شما نیز علاقه­ مند به پرورش بنفشه آفریقایی هستید، متوجه خواهید شد که انواع مختلفی از این گل وجود دارد که پرورش آنها آسان است. اکثر این گل­ها ترجیح می­دهند در خاک زهکشی خوب رشد کنند و نور کمی را نیز دریافت کنند. به این معنی که بنفشه­ های آفریقایی رشد در فضای داخلی را به جای رشد در آفتاب ترجیح می دهند.

بنفشه آفریقایی  را در گلدان­های کوچک کاشته و سالی یکی دوبار گلدان تغییر دهید تا در خاک تازه قرار بگیرند. خاک باید سست و زهکشی خوب باشد. گرگ و میش تابستانی نوعی بنفشه آفریقایی است که در آفریقا محبوبیت بسیاری دارد و دارای گلبرگ­های بنفش است که با رنگ سفید پوشانده شده است. در مرکز آن، دانه های زرد رنگی را می بینید که چشم­انداز رنگارنگی در گل ایجاد می­کند.

 

نوع دیگر گل بنفشه که در آفریقا به نام ملکه شهرت دارد یک نوع دوست داشتنی است که دارای یک گلبرگ صورتی مایل به قرمز و بنفش می­باشد، این شکوفه ­ها نسبتاً کوچک هستند. گل توت فرنگی بنفشه آفریقایی از انواع بنفشه آفریقایی بوده که شکوفه ­های این گیاه صورتی ملایم است و به نظر می­رسد با رنگ صورتی تیره­تر آمیخته شده است. وقتی به سمت مرکز گل نگاه می­کنید، لکه ها محو می­شوند. گاهی اوقات این سوال برای کاربران ایجاد می­شود که چگونه می­توانیم از گل بنفشه آفریقایی مراقبت کنیم. ما در این مطلب راهکارهای موثری را به شما معرفی خواهیم کرد، بنابراین با همراهی خود ما را در ادامه این مطلب یاری کنید.

 

برای مراقبت و نگهداری از گیاه بنفشه لازم است که خاک را کمی مرطوب نگه دارید و از آب در دمای اتاق استفاده کنید .اگر برگ ها در رطوبت بالا نگه داشته شوند، ممکن است آسیب دیده و پوسیده شوند، بنابراین بنفشه های آفریقایی را از قسمت پایین آب دهید تا از وارد شدن آب اضافی به برگها جلوگیری شود.

با یک برس کوچک و نرم گرد و غبار را از بین برده و به گل خود رسیدگی کنید. هر دو هفته یک بار با یک غذای گیاهی و مغذی به گیاه خود کودرسانی کنید، اما فقط در طول فصل رشد فعال یعنی(بهار و تابستان) بهتر است این کار انجام گیرد. لازم است بدانید که زمان مناسب برای کوددهی گل کوددهی هنگامی است که به نظر می رسد گیاه به تقویت بیشتری نیاز دارد. کوددهی بیش از حد، یک مشکل شایع تر از کوددهی کم است که آسیبات بسیاری نیز به گل وارد میکند.

بسیاری از انواع آنها شرایط گرم (65 درجه فارنهایت / 18 درجه سانتیگراد یا گرمتر) را ترجیح میدهند، و برخی دیگر نیز شرایط سردتر را تحمل میکنند. برگهای نازک و سبز تیره گل بنفشه به شما میگویند که گیاه به نور احتیاج دارد و برگهای سبز روشن یا سفید شده نشان دهنده نور زیاد است. هنگامی که گیاهان به رشد نهایی خود رسیدند، باید به گلدانهای بزرگتر منتقل شوند، نگه داشتن بنفشه آفریقایی در گلدان میتواند آنها را به شکوفایی ترغیب کند.

پرورش و نگهداری گل بنفشه

گلهای بنفشه گیاهان جنگلی شگفت انگیزی هستند که پرورش آنها کار آسانی است. گل بنفشه بوی خارق العاده ای به باغ شما میدهد و می توان از آن برای اهداف آشپزی و تزئینی استفاده کرد. همچنین میتوان از آنها به عنوان عطر استفاده کرد. در این مقاله نحوه تهیه باغ خود برای بهترین شرایط رشد، نحوه کاشت گل بنفشه و نحوه نگهداری از آنها ارائه خواهیم داد.

1- شرایط خاک و آب و هوا: در وهله اول منطقه ای را که قرار است گیاه در آنجا پرورش یابد را مشخص کنید.گل بنفشه میتواند در مناطق مختلف آب و هوایی رشد کند، اما این امکان نیز وجود دارد که رشد در منطقه شما امکان پذیر نباشد. بنفشه در مناطق مقاوم 5-8 رشد میکند. این مناطق بر اساس میانگین دمای سالانه تنظیم میشوند و هرچه تعداد آنها کمتر باشد، آب و هوا سردتر است. بعد از مشخص کردن منطقه مورد نظر باید اطلاعات کافی در رابطه با خاک این گیاه کسب کنید.

شرایط خاک و آب و هوا گل بنفشه

خاکی که گل بنفشه در آن رشد میکند باید خاکی کاملا زهکشی شده و عاری از هر گونه بیماری باشد. بنفشه به خاک عمیق و خوب زهکشی نیاز دارد، البته نوع خاک نیز میتواند متفاوت باشد، زیرا گل بنفشه گل نسبتاً تحملی است. افزودن مقداری کود و مواد مغذی اضافی بسیار موثر خواهد بود که از رشد بنفشه خود اطمینان حاصل میکنید.

یکی از مهمترین نکاتی را که در رابطه با خاک به آن توجه کنید سطح pH است که برای رشد گل بنفشه حتما باید سطح pH خاک خود را بررسی کنید، بنفشه ها یک خاک کمی اسیدی را برای رشد و نمو ترجیح میدهند، مناسب ترین مقدار pH خاک از 5.5 تا 7 میباشد. برای بررسی pH خاک، میتوانید باغبانان محل خود کمک بگیرید. اگر مقدار pH خاک بیشتر از حد تعیین شده بود، می توانید مواد زیر را به باغ خود اضافه کنید: گوگرد عنصری، سولفات آلومینیوم، سولفات آهن و اوره با روکش گوگرد، تمام

این موادها را که در کاهش pH خاک به شما کمک میکنند را میتوانید در مراکز باغبانی محل خود خریداری کنید. بهتر است منطقه ای را که برای پرورش گل بنفشه انتخاب کنید که سایه جرئی داشته باشد. بنفشه میتواند در آب و هوای سرد و کمی آفتابی نیز رشد کند ، اما اگر شما در مناطقی زندگی میکنید که دارای آب و هوای گرمی است، بهتر است که برای گل بنفشه خود سایه ای درست کنید.

پیشنهاد میکنیم مقاله : معرفی پرورش و نگهداری انواع گل گلایل را مطالعه فرمایید.

ایده ای که ما میتوانیم در این مقاله به شما عزیزان پیشنهاد کنیم این است که آنها را در نزدیکی یا زیر درختان برگریز بکارید، بنابراین در تابستان سایه دارند و در زمستان نیز از نور کامل خورشید برخوردار هستند. یکی دیگر از نکاتی که در هنگام کاشت گیاه باید به آن توجه کنید، برنامه ریزی برای فاصله کافی میان گلها است. گل بنفشه نیز مانند هر گیاه دیگر برای رشد سالم به فضای کافی احتیاج دارد. گل بنفشه بین 6 تا 12 اینچ (15 تا 30 سانتی متر) فضا کافی برای رشد نیاز دارد.

  • نحوه کاشت بذر و نگه­داری خاک: بهترین زمان برای کاشت بذر گل بنفشه در اواخر پاییز است. اگر تصمیم به کاشت بذر بنفشه گرفته­اید، بهتر است که در پاییز به صورت آپارتمانی بکارید و با خاک (0.32 سانتی متر) اینچ پوشانده شود. بذر بنفشه به مقداری دمای سرد نیاز دارد، بنابراین کاشت در پاییز باعث می شود که فصل زمستان بذرهای شما را به خوبی آماده کند. روش دیگر نیز برای کاشت بذر وجود دارد و آن این است که، اگر تصمیم گرفته ­اید، بنفشه های خود را در داخل خانه پرورش دهید، 6-8 هفته قبل از آخرین سرمای بهار آن­ها را بکارید و بعد از آن پیوند بزنید. به این نکته توجه کنید که سرمای بیش از حد و سخت می­تواند گل­های شما را از بین ببرد.

گل بنفشه

به خاک بهتر است که مالچ اضافه کنید. مالچ می­تواند به شما کمک کند تا خاک مرطوب بماند و ریشه­ های گیاه شما مدت بیش­تری خنک شود. انجام این کار را به ویژه اگر در آب و هوای گرم زندگی می­کنید، در نظر بگیرید تا از هرگونه مشکلی در کاشت بنفشه به دور بمانید. توجه داشته باشید که هر ماه یکبار برای اینکه بهترین نتیجه را از رشد گیاه خود داشته باشید نیاز است که آن را کوددهی کنید، برای کوددهی می­توانید از کودهای عمومی و یا دامی استفاده کنید.

بنابراین همیشه در حین کاشت خاک خود را کوددهی کنید. رطوبت خاک اهمیت بسیاری دارد. خاک خود را مرطوب نگه دارید، اگر خاک شما زهکشی خوبی داشته باشد، آبیاری منظم و یک یا دو بار در هفته باید کافی باشد، یکی از ملاک­های عالی برای رشد بنفشه این است که سطح خاک باید مرطوب باشد.

زمانی که بذر شما شکوفه داد و به روش خود رسید سعی کنید که گل­های خود را مرتب کنید. شکوفه ­های اضافی را از بین ببرید. این کار باعث می­شود گل­های بعدی جایی برای شکوفا شدن داشته باشند و باعث شکوفا شدن باغ شما به طور کلی می­شود. با مرتب کردن گل­ها و رسیدگی به آن­ها باغ نیز ظاهری زیبا و مرتب به خود خواهد گرفت.

می­توانید بنفشه­ ها را در ابتدای بهار تقسیم کنید تا اجازه دهد بنفشه ­های شما بیش­تر تکثیر شوند، قبل از تقسیم شاخه­ های بنفشه، شاخ و برگ آن را تقریبا از نصف ببرید تا گیاه شرایط بهتری برای رشد داشته باشد. قلمه را نزدیک ریشه ببرید و شش تا هشت هفته قبل از آخرین سرما در گلدان داخل خانه رشد دهید، تا در زمان بهار آماده شود.

بهتر است که در اواخر پاییز گیاه را با کود مایع، کود دهید. از آنجا که بنفشه ­ها گیاهی چند ساله هستند، بنفشه ­های مراقبت شده می­توانند بیش از دو سال عمر کنند. در ابتدای بهار، یک کود مایع به خاک خود اضافه کنید تا اطمینان حاصل کنید که گل بنفشه شما مواد مغذی کافی برای رشد را دارد.

نکات لازم برای نگه­داری بنفشه آفریقایی در آپارتمان

بسیاری از افراد در منازل خود به دلیل زیبایی شگفت­انگیزی که بنفشه ­های آفریقایی دارند، سعی بر نگه­داشتن آن­ها در منازل خود دارند اما نمی­دانند که چگونه باید این گل­های زینتی و زیبا را با شرایط مناسب پرورش دهند. ما تا این قسمت بسیاری از راهکارهایی را که بنفشه آفریقایی در آن می­روید را به شما عزیزان بازگو کردیم. حال می­خواهیم در رابطه با شرایط رشد بنفشه در محیط خانه توضیح دهیم. اگر شما نیز دوست داریم که این گل­های زیبا و زینتی را در خانه خود پرورش دهید و از وجو او و عطر و ظاهرش آرامش دریافت کنید تا پایان این مطلب با ما همراه باشید. برای حفظ این گل بنفشه لازم است که شرایط محیطی مناسبی را مانند نور کاهی، خاک، نحوه آبیاری؛ اندازه گلدان، کوددهی و … را مراعات کنید.

گل بنفشه در آپارتمان

  • نور محیط: در اولین وهله در رابطه با میزان نور این گل توضیح خواهم داد. با مطالعه این مقاله قطعا متوجه شدید که بنفشه آفریقایی از نور بیش از حد فراری است و عادت دارد در محیط­هایی قرار بگیرد که از نور کمی برخوردار باشند. بهتر است که از نور مهتابی برای حفظ و نگه­داری گل بنفشه در خانه خود استفاده کنید. فاصله­ای از باید منبع نور با گیاه شما داشته باشد، تقریبا 40 سانتی­متر است. همیشه به یاد داشته باشید که بنفشه آفریقایی را در مقابل تابش مستقیم نور خورشید قرار ندهید که پژمرده شده و برگ­های آن در اثر آفتاب می­سوزند. هفته­ای یکبار گل خود را مرتب و تمیز کرده و غبارها را از روی آن بزدایید و اجازه دهید که نور کافی را دریافت کنند.
  • دما محیط: بنفشه آفریقایی در خانه باید از دمای مطلوبی برخوردار باشد. همانطور که مطالعات نشان­ می­دهد، بهترین دما برای پرورش یافتن گل بنفشه آفریقایی 18 تا 26 درجه سانتی­گراد می­باشد که طبق گزارشات بدست آمده این دما برای رشد گیاه بسیار مناسب است. زمانی که دمای اتاق شما 25 درجه سانتی­گراد باشد، بنفشه آفریقایی گل­های بسیار زیبا و فراوانی می­دهد، اما هنگامی که دمای اتاق از 18 درجه سانتی­گراد پایین­تر باشد در این صورت دمای مطلوبی برای رشد گیاه وجود ندارد و موجب خراب شدن آن و همچنین سفیدک بستن و ایجاد قارچ می­شود.
گل بنفشه
SONY DSC
  • دمای پایین­تر از 13 درجه سانتی­گراد دیگر باعث نابودی گل شده و رشدی نخواهد داشت. به این میزان دمای مشخص شده توجه داشته باشید حتی اگر دمای اتاق پایین نبوده و بالاتر از 30 درجه سانتی­گراد باشد باز هم ریشه­ های گل ضعیف می­شوند و نتیجه درستی نخواهد داشت.
  • آبیاری گیاه: همانطور که در مطالب بالا اشاره کردیم خاک گل بنفشه آفریقایی همیشه باید از رطوبت برخوردار باشد. در هنگام آب دادن به گلدان دقت کنید که هیچگاه از بالا آب را بر روی گیاه نریزید. بهترین روش آبیاری این گیاه به این صورت است که کف گلدان را که دارای سوراخ­ هایی می­باشد را پر از آب کنید تا از طریق سوراخ­های به وجود آمده، گیاه آب را به خود جذب کند.
  • بعد از این که آب را زیر گلدان خالی کرده­اید، یک ساعت بعد از آن زمانی که از جذب آب توسط گیاه مطمعن شدید، آب­های اضافه را خالی کنید. در رابطه با ویژگی­های آب لازم است بگوییم که آب این گیاه باید بدون کلر، املاح و ولرم باشد. بهترین آبی که برای آبیاری آن می­توانید استفاده کنید، آب جوشیده­ای است که از شب قبل باقی می­ماند. معمولا این گیاه را 5 روز یکبار آبیاری می­کنند.
  • خاک مناسب: به غیر از تمام این مراحل و نکات گفته شده موضوع بسیار مهمی که در حفظ و نگه­داری گل کمک می­کند، خاک مناسب برای پرورش گیاه آفریقایی است. اگر می­خواهید که گل بنفشه آفریقایی شما بهترین شرایط رشد را داشته باشد و دارای گل­های فراوان و زیبایی باشد، حتما باید از خاک مخصوص خود گیاه استفاده کنید، که می­توانید این خاک را از مراکز باغبانی تهیه نمایید. خاکی که مقدمات رشد گل بنفشه آفریقایی را فراهم می­آورد اسیدی بوده و بهترین آن­ها دارای از 40% پیت ماس، 10% کوکوپیت و 50% پرلیت می­باشند.

گل بنفشه

ما با تمام شرایط نگه­داری این گیاه صحبت کردیم حال لازم است برخی از شرایط عمومی را نیز مورد توجه قرار دهید تا بعدها برای رشد گیاه با مشکل روبرو نشوید. یکی از این نکات توجه به اندازه گلدان می­باشد که متناسب با گیاهان شما باید دارای اندازه کافی برای رشد باشد، بهتر است که از گلدان­های بزرگ استفاده کنید. گلدانی که برای این کار انتخاب می­کنید بهتر است که از جنس پلاستیک باشد و تا جایی که می­توانید از گلدان­های سفالی استفاده نکنید که موجب دمای نامتعادل و تنش گرما و سرما می­شوند و نتیجه­ای که به دنبال خواهد داشت از بین رفتن گیاهان است.

اگر زیبایی و جذابیت و عمر گیاه آفریقایی برایتان اهمیت دارد از کودهایی استفاده کنید که فسفر بالایی داشته و مخصوص برای گل بنفشه آفریقایی باشند. کودها در برندهای مختلفی وجود دارند به همین دلیل نیز نحوه مصرف و مقدار آن­ها با هم از تقاوت برخوردار است و لازم می­باشد که برای کسب اطلاعات کافی در خصوص مصرف کود با فروشنده گفتگو و مشورت کنید.

انواع گل بنفشه

خواص درمانی گل برگ بنفشه

با توجه به ارزش غذایی برگ بنفشه، می­توانیم تصور کنیم که برگ­ها چندین اثر مفید برای بدن ما دارند. بنابراین، برخی از مزایای برگ بنفشه برای سلامتی را در این مقاله برای شما بازگو خواهیم کرد.

فواید برگ بنفشه برای سلامتی

  • کاهش فشار خون: برگ­های گیاه بنفشه قادر به کاهش فشار خون هستند، زیرا از آلکالوئیدها و فلاونوئیدها تشکیل شده­اند، آلکالوئیدها روی عروق خونی اثر آرام بخشی داشته و در نتیجه، جریان خون به راحتی در بدن صورت خواهد گرفت. همانطور که می­دانیم گردش خون طبیعی مانع از افزایش فشار خون می­شود. از طرف دیگر، فلاونوئیدها می­توانند ماده­ای ادرار آور عمل کنند و برای کسانی که فشار خون دارند، مفید است. بنابراین گل بنفشه به طور موثر فشار خون بالا را کاهش می­دهد.
  • درمان سرطان: تحقیقات نشان داده است که برگ بنفشه برای پیشگیری و درمان مرحله اولیه سرطان مفید است. این به دلیل سطح آنتی اکسیدانی بالا است که قادر به مبارزه با رادیکال­های آزاد به عنوان عامل اصلی رشد سرطان هستند. بنابراین مصرف منظم برگ بنفشه قادر است که مرحله اولیه یا تومور و سرطان را کاهش یا کوچک کند.
  • کمک به هضم غذا: فیبر محلول در برگ بنفشه برای کاهش سطح کلسترول بدن مفید است. علاوه بر این، در بهبود سلامت فلور روده نیز مفید واقع شده است. فلور روده غذای باکتری­های خوبی را که به هضم غذا کمک می­کنند، تأمین می کند. فیبرهای غذایی همچنین قادر به بهبود حرکت روده و جلوگیری از برخی مشکلات هضم مانند نفخ شکم و یبوست هستند.
  • درمان سرماخوردگی و آنفولانزا: گل بنفشه در فصل سرماخوردگی و آنفولانزا یکی از مواد افزودنی مهم برای داروهای شما است. شربت این گل می­تواند گلودرد را تسکین دهد. همچنین یک لنفاوی قدرتمند است که می­تواند از گرفتگی و تورم غدد لنفاوی جلوگیری کند.
  • کاهش التهابات: درست است که گیاهان معمولا به صورت وحشی پرورش می یابند. اما باید بدانید که این گیاه در واقع ارزشمند است. ما بیش­تر گل­ها را به دلیل زیبایی و رنگ­های متنوع آن دوست داریم، اما گل بنفشه دارویی شفابخش محسوب می­شود. یکی از فواید برگ بنفشه برای سلامتی کاهش التهاب است. برگ­های این گیاه خاصیت ضد التهابی قدرتمندی دارد. بنفشه قادر است انواع التهاب مانند، عفونت سینوسی، برونشیت و گلودرد را تسکین دهد.

گل بنفشه

  • کمک به رفع سرفه: اگر از سرفه غیرقابل توقف و بیش از حد خسته شده­اید، برگ­های بنفشه ممکن است راهی برای رفع سرفه شما ایجاد کنند. جوشانده برگ بنفشه یا چای بنفشه گرم می­تواند یک خلط آور قوی باشد، زیرا حاوی ارزش مفیدی برای سلامت ریوی مانند موسیلاژ و ساپونین است.
  • تصفیه کننده خون: از برگ­های گل­های زیبای بنفشه می­توان به عنوان تصفیه کننده خون استفاده کرد. درواقع برگ­ها برای تقویت متابولیسم مفید هستند، مصرف برگ بنفشه غدد لنفاوی را تشویق می­کند که به دفع باکتری­ها و سایر مواد ناخواسته در خون کمک کند.
  • کمک به کاهش تب: مصرف برگ بنفشه می­تواند اثر تسکین دهنده و خنک کنندگی داشته باشد. وقتی برگ بنفشه می نوشید برای تسکین تب بسیار خوب است. همچنین می­تواند تب را به دلیل التهاب از بین برد.
  • کاهش کیست: مشهورترین کاربرد بنفشه برای کاهش کیست­ها ، توده­ ها و بافت فیبروتیک پستان است. این گیاه دارویی برای سرطان­های سیستم لنفاوی، سینه­ ها، ریه ­ها و پوست، بسیار موثر بوده و گفته می­شود که روغن آغشته به گل بنفشه تازه، برای کاهش توده­ های پستان یا به عنوان یک داروی پیشگیری استفاده می شود.

 

خواص گل بنفشه برای پوست

  • درمان بیماری­های پوستی: برگ بنفشه برای پوست کاربرهای بسیاری دارد. بنفشه یکی از بهترین روش­های درمانی برای برخی از مشکلات پوستی مانند اگزما ، پسوریازیس و آکنه می­باشد. بنابراین می­توانید از برگ بنفشه به عنوان درمان موضعی یا فشرده­سازی استفاده کنید. علاوه بر تمام این­ها برای خارش و التهابات پوست نیز موثر و مفید واقع می­شود.
  • درمان بیماری بواسیر: برگ­های بنفشه غنی از روتین می­باشند. روتین ماده بسیار غنی است که برای درمان بواسیر مفید و موثر بوده و یک ضد التهاب بزرگ و قوی است که التهاب بواسیر را تسکین می دهد. روتین همچنین در هر دارویی برای درمان واریس مورد استفاده قرار می­گیرد.

موارد استفاده از گل بنفشه

گل بنفشه با توجه به خاصیت فراوانی که دارد و در درمان برخی از بیماری­ها نیز مفید و موثر می­باشد، موارد استفاده زیادی دارد که به صورت زیر می­باشد. برگ­های جوان و جوانه ­های گل بنفشه به صورت خام یا پخته مصرف می­شوند، این برگ­ها دارای طعم بسیار ملایمی هستند و سالاد بسیار عالی و خوش عطری می­توان از آن تهیه نمود، در سوپ نیز برخی از افراد گل بنفشه اضافه می­کنند که موجب غلظت سوپ می­شود.

 

همچنین به عنوان طعم دهنده در پودینگ­ها و غیره مورد استفاده قرار می­گیرد. از برگ این گل خوش عطر و شفابخش می­توان چای درست کرد و برای تزیین سالاد و دسرها نیز استفاده می­شود. از گل­ بنفشه به عنوان مواد طعم دهنده در شیرینی­های رنگی نیز استفاده می­شود، از برگ و گل آن می­توان چای تسکین­دهنده و مفیدی تهیه کرد.از عصاره برگ بفشه علاوه بر طعم دادن به شیرینی، برای سایر کالاهای پخته شده و بستنی استفاده می­شود.

طریقه استفاده از گیاه بنفشه

  • بنفشه ­های تازه را خرد کرده و به صورت موضعی به عنوان دارو و مرهم استفاده کنید. بنفشه خشک شده را می توان در آب گرم مخلوط کرده و استفاده کنید.
  • برای تهیه چای بنفشه مقداری دلخواه برگ و یا گل بنفشه تازه را در آب داغ خرد کرده و ریخته و میل کنید.
  • برای شستشوی بینی و چشم می­توانید بنفشه را در آب جوش دم کرده و از طریق فیلتر قهوه حتما از صافی ردکنید و به هر 8 فنجان عصاره آن، تقریبا یک قاشق چای خوری نمک اضافه کنید و بعد از آن هم بزنید تا نمک حل شود. به عنوان شستشوی چشم و بینی می­توانید استفاده کنید.
  • از گل بنفشه شربت نیز می­توان تهیه نمود که بسیار لذت­بخش و خوش طعم است، حال در رابطه با تهیه شربت گل بنفشه باید بگوییم که مقداری از گل­های بنفشه تازه که برداشت شده، به همراه 2/2 پیمانه آب جوش اضافه کرده و این مواد را به مدت 24 ساعت در ظرف چینی لعاب­دار دم کنید، بعد از آن مایع را آرامی از صافی عبور دهید. سپس دو برابر وزن آن از مرغوبترین شکر استفاده کرده و آن­ را به شربت اضافه کنید، اما توجه کنید که بعد از استفاده از شکر دیگر نیازی به جوشیدن نمی­باشد.
  • برای تهیه روغن از گل بنفشه می­توانید برگ گل­های بنفشه تازه را پژمرده کنید و با انتخاب روغن یا چربی مناسب چند ساعت با حرارت کم دم کنید. یادتان بماند که بنفشه ­ها به دلیل داشتن مقدار زیادی آب هنگامی که در معرض آفتاب قرار می­گیرند، غالباً خراب می شوند.

طریقه استفاده از گیاه بنفشه

کلام آخر

ما در این مقاله در رابطه با گل­های بنفشه گفتگو کردیم، همانطور که اشاره شد این گل­ها را که برای مراقبت و نگه­داری به آپارتمان خود می ­آورید لازم است که شرایط مناسبی را برای رشد آنان فراهم کنید. گل بنفشه در انواع مختلفی یافت می­شود که هر کدام رنگ و کاربرد مخصوص به خود را دارند. از این گل­ها علاوه بر اینکه در موارد زینتی و آپارتمان استفاده می­شود کاربردهای دارویی بسیاری داشته و روغن و شربت نیز از این گل شفابخش می­توان تهیه کرد. امیدوارم مطالب ذکر شده در این مقاله برای شما عزیزان سودمند و کاربردی باشد. شما عزیزان میتوانید برای خرید گل در انواع طراحی های متنوع و زیبا تنها با چند کلیک ساده عزیزانتان را همین امروز  سوپرایز کنید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *