روش نگهداری بنفشه آفریقایی : شناخت و بررسی

روش نگهداری بنفشه آفریقایی

گل بنفشه آفریقایی از جذابیت بالای میان سایر گل ها برخوردار بوده و دارای برگ های سبز مخملی می باشند. به طور کلی گل های بنفشه در رنگ های بنفش، آبی، صورتی و سفید ظاهر شده و روی یک ساقه کوتاه قرار می گیرند. همچنین تناقضی میان رنگ گلبرگ ها وجود دارد، این پل را به یکی از مینیاتورهای گیاهی تبدیل کرده است. از طرفی روش نگهداری بنفشه آفریقایی ملزم به شناخت مراقبت های متفاوتی است که در این مقاله به آن می پردازیم.

تنوع رنگی بالا گل بنفشه آفریقایی

بررسی شرایط مناسب برای پرورش و نگهداری بنفشه آفریقایی:

  1. نور مناسب: پرورش بنفشه آفریقایی در محیط های سرپوشیده، نیازمند استفاده از لامپ های مهتابی و نصب آنها در فاصله 30 تا 40 متری گل می باشد. با توجه به کم نور بودن محیط های سرپوشیده، از این نوع نور مصنوعی استفاده می شود که از سوختن برگ های گل جلوگیری کند. برای شناخت بهتر روش نگهداری بنفشه آفریقایی، بهتر است در وهله اول شناخت کافی نسبت به انواع نورهای مصنوعی پیدا کنید.
  2. آبیاری مناسب: به طور کلی بهترین زمان برای آبیاری گل بنفشه آفریقایی، زمانی است که خاک کاملا خشک باشد چرا که ریشه این گیاه نسبت به آب حساس بوده و با آبیاری مداوم دچار پوسیدگی می شود. بنابراین بهتر است قبل از آبیاری، ابتدا از خشک یا خیس بودن خاک مطمئن شده و سپس گیاه را به اندازه ای آبیاری کنید که آب از زیر گلدان خارج نشود. مقدار آبیاری یکی از مهمترین عواملی است که در روش نگهداری بنفشه آفریقایی موثر می باشد. همچنین بهتر است از پاشیدن آب روی برگ ها خودداری کنید چرا که باعث آسیب زدن به آنها می شود.
  3. خاک مناسب: با توجه به حساسیت بنفشه آفریقایی به سرما، بهتر است از گلدان های پلاستیکی بجای سفالی استفاده کنید تا آسیبی به برگ ها وارد نکند. همچنین خاکبرگ های آماده و غذاهای کمکی متنوع، کمک بسیاری به رشد و تقویت گیاه می کنند. از طرفی انتخاب مناسب ترین روش نگهداری بنفشه آفریقایی، ملزم به شناخت خاک مفید برای تغذیه گیاه می باشد.

روش نگهداری بنفشه آفریقایی

استفاده از خاک مناسب برای رشد بنفشه آفریقایی

  1. کوددهی مناسب: بنفشه آفریقایی گیاه بسیار حساسی بوده و خاک آن باید هر 3 ماه یک بار شستشو شوند تا آسیبی به ریشه آن وارد نشود. همچنین در هر آبیاری لازم است از یک نوع کود مناسب با فسفر و نیتروژن بالا، برای تغذیه گیاه استفاده شود تا املاح مغذی وارد خاک گلدان شوند. بنابراین کوددهی مناسب یکی از اصولی ترین مواردی است که باید در روش نگهداری بنفشه آفریقایی رعایت شود.
  2. دمای مناسب: دمای مناسب برای بنفشه آفریقایی در فصول گرم و سرد متفاوت می باشد. به عنوان مثال درجه حرارت مناسب برای فصول سرد 15 درجه سانتی گراد و برای فصول گرم که رطوبت هوا بالاتر است، 26 درجه سانتی گراد می باشد. بنابراین بنفشه با تغییر دما می توانید به رشد و پرورش گیاه خود کمک کنید. همچنین روش نگهداری بنفشه آفریقایی در رطوبت کم به گونه ای است که گلدان ها کنار هم قرار گرفته و با تامین رطوبت نسبی، مانع از خشک شدن غنچه می شوند.

همچنین بخوانید : روانشناسی و نماد گل بنفشه

بررسی برخی مشکلات و بیماری های مربوط به گل بنفشه آفریقایی:

  1. پیچش و خشک شدن برگ ها: در صورت مواجهه با این مشکل، می توانید محیط نگهداری را کمی مرطوب کرده و گرمای کافی را برای گیاه تامین کنید. بنابراین تامین رطوبت مورد نیاز گیاه در یک محیط مناسب، تاثیر بسیاری بر روش نگهداری بنفشه آفریقایی می گذارد.
  2. ایجاد لکه های قهوه ای روی برگ ها: در برخی موارد غبار پاشی و آبیاری نامناسب گیاه، موجب ایجاد لکه های قهوه ای روی برگ ها می شود که برای جلوگیری از بروز این مشکل بهتر است آبیاری گیاه را به شکل بهتری انجام دهید.
  3. پژمردگی برگ ها: همانطور که گفته شد، گل های بنفشه آفریقایی به سرما حساس بوده و سرمای هوا موجب پژمردگی برگ ها می شود. همچنین بهتر است که محل نگهداری گیاه تغییر داده شده و رطوبت لازم برای آن تامین شود. بنابراین روش نگهداری بنفشه آفریقایی در هنگام بروز این نوع بیماری، به گونه ای است که بلافاصله باید محیط نگهداری گیاه عوض شود.
  4. خشک شدن حاشیه اطراف برگ ها: در برخی موارد استفاده از کود نامناسب و خاک شور، موجب خشک شدن حاشیه برگ ها می شود که آسیب زیادی به گل وارد می کند. بنابراین بهتر است از کودهای حاوی فسفر و نیتروژن بالا و خاک آماده برای تغذیه گیاه استفاده کنید.
  5. کم رنگ شدن گل ها: به طور کلی در برخی موارد غبار پاشی به منظور تامین رطوبت گیاه، موجب آسیب دیدن گیاه و تغییر رنگ آن می شود. در این صورت به منظور انتخاب بهترین روش نگهداری بنفشه آفریقایی، بهتر است از روش های دیگری برای تامین رطوبت استفاده کرد.

روش نگهداری بنفشه آفریقایی

 

جلوگیری از ایجاد بیماری در گیاه با آبیاری مناسب

  1. کوچک شدن برگ ها: هنگام بروز این مشکل می توانید گلدان خود را عوض کنید تا برگ های گیاه مجددا رشد کنند. بهترین زمان برای تعویض گلدان، فصل بهار است که سرمای هوا آسیبی به گیاه وارد نکند. همچنین بهترین گلدان برای گل بنفشه، گلدان پلاستیکی است که مانع از آسیب دیدن برگ ها شود.
  2. پوسیدگی ساقه گل: در برخی موارد آبیاری بیش از حد موجب ایجاد پوسیدگی در ساقه گل شده و گیاه را از بین می برد. بنابراین بهتر است قبل از آبیاری، خشک یا خیس بودن خاک گیاه به خوبی چک شود. همچنین شناخت روش نگهداری بنفشه آفریقایی، در وهله اول ملزم به یادگیری آبیاری مناسب گیاه می باشد.

استفاده از گلدان پلاستیکی به منظور جلوگیری از آسیب دیدن گیاه

شناخت راه های تکثیر بنفشه آفریقایی:

  1. با استفاده از قلمه در خاک: این روش یکی از بهترین روش ها برای تکثیر بنفشه آفریقایی بوده و از طریق کاشت قلمه آن در خاک انجام می شود. نحوه انجام این روش به گونه ای است که با تیغ استریل شده، یکی از برگ های گیاه بریده شده و در خاک مناسبی قرار داده می شود. همچنین قلمه زنی در خاک، به تقویت ریشه ها و تکثیر گیاه کمک بسیاری می کند. بنابراین قلمه زنی در خاک تاثیر بسیاری بر روش نگهداری بنفشه آفریقایی و پرورش آن می گذارد.
  2. با استفاده از کاشت بذر: در این روش باید از بذرهایی با کیفیت و مناسبی برای کاشت استفاده کرد تا گیاه به خوبی جوانه بزند. همچنین برای جوانه زنی مناسب، باید دما، آب و نور مورد نیاز گلدان به خوبی تامین شود.
  3. با استفاده از پاجوش و تقسیم بوته: به طور کلی استفاده از پاجوش در روش نگهداری بنفشه آفریقایی، تنها برای گیاهان مسن تر استفاده می شود که با استفاده از این روش، گل های جدید از کنار ریشه رشد کرده و شروع به تقسیم بوته می کنند. این روش، یکی از مناسب ترین روش ها برای تکثیر گل های مسن بنفشه آفریقایی می باشد.

 

 

تکثیر گیاه به روش قلمه زنی خاک

کلام آخر:

بنابراین روش نگهداری بنفشه آفریقایی نیاز به شناخت مراقبت های خاصی دارد چرا که این گیاه یکی از حساس ترین گیاه ها می باشد. با تامین نور، دما، خاک کافی و آبیاری مناسب می توانید به راحتی گل بنفشه خود را در یک محیط سرپوشیده پرورش داده و از بروز آسیب های احتمالی خودداری کنید. علاوه بر این، می توانید از کودهای حاوی فسفر و نیتروژن برای تغذیه گل بنفشه آفریقایی استفاده کنید تا رشد گیاه به شکل قابل توجهی افزایش پیدا کند. در نتیجه با شناخت مناسب ترین روش نگهداری بنفشه آفریقایی، می توانید به رشد و تکثیر گل های آپارتمانی خود کمک کرده و مانع از خشک شدن آنها شوید.

روش نگهداری بنفشه آفریقایی

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 + 4 =