نکتهای که در پرورش و نگهداریگل شمعدانی باید به آن توجه کرد این است که این گل بسیار حساس میباشد و باید در شرایط خاص و تحت مراقبتهای منظم پرورش و نگهداری شود به همین دلیل در ابتدا به چند مورد مهم از نیازهای مختلف محیطی برای این نوع خواهیم پرداخت و پس از آن روشهای مبارزه با آفات آن را بررسی خواهیم کرد تا به راحتی و بدون کوچک ترین دردسری این گل زیبا را در خانه پرورش دهید و به خوبی از آن مراقبت کنید.
گل شمعدانی یک گل چهار فصل زیبا است برای مشاهده گل های چهار فصل مناسب دیگر به مقاله گل های چهار فصل مراجعه کنید.
موارد مهم محیط نگهداری گل شمعدانی به صورت زیر میباشد:
نور مناسب گل شمعدانی : بهتر است گلهای شمعدانی را ساعاتی معرض نور مستقیم خورشید بگذارید اما باید توجه داشته باشید که میزان زمان زیادی گلدان را زیر نور سنگین و شدید آفتاب قرار ندهید زیرا باعث خشک شدن میزان زیادی از آب درون برگ ها میشود به همین دلیل توصیه ما این است که در فصل تابستان که آفتاب با شدت بیشتری می تابد بهتر است گلدان نآن را در سایه قرار دهید.
میزان رطوبت گل شمعدانی : برای آبیاری این نوع گل بهتر است تا خاک گلدان خشک نشده آبیاری دیگری انجام نشود زیرا همانطور که گفتیم این گل بسیار حساس بوده و حتماً باید در آبیاری و میزان رطوبت آن دقت کافی را داشته باشید.
خاک مناسب برای گل شمعدانی :بهترین نوع خاک برای رشدگل شمعدانی خاک مخلوط شده با سه نوع خاک باغچه، کود و همچنین ماسه میباشد البته بهتر است برای رشد بهتر از کودهای شیمیایی مانند سوپر فسفات نیز در مخلوط خاک استفاده شود تا به رشد بیشتر این گل بیشتر کمک کند البته باید کود دهی در فواصل زمانی مشخصی صورت بگیرد تا نتیجه دلخواه را برای شما به همراه داشته باشد.
میزان دما: بهتر است این گل در دمایی میان 10 الی 15 درجه سانتی گراد در دمای معمولی اتاق نگهداری شود زیرا به طور کل این گیاه در آب و هوای معتدل و مرطوب بهتر رشد خواهد کرد پس بهتر است حواستان به میزان دما باشد تا از این میزان کم و یا بیشتر نشود و به گل آسیبی وارد نکند.
راه های مقابله با آفات گل شمعدانی
آفات گل شمعدانی و راه های مقابله با آن عبارت اند از:
وجود زنگ بر روی گلبرگها : هنگامی که لکههای کوچکی به رنگ زرد و دایره ای مانند بر روی گلبرگهای این گل را مشاهده کردید میبایست حتما این گل را باسم قارچ کش سم پاشی نمایید تا این لکههای زرد از بین رود زیرا اگر این کار را انجام ندهید به مرور زمان این رنگ زرد به گلبرگهای دیگر نیز منتقل شده و باعث خرابی کلی گل شمعدانی میشود.
کنده شدن برگهای : افتادن یا کنده شدن برگها را میتوان یک نوع بیماری فیزیولوژیکی برای گیاه به شمار آورد، این حالت در موقعیتی رخ میدهد که تعادل میان عوامل مختلفی مانند میزان دما، رطوبت و… از حالت طبیعی خود خارج شود به همین دلیل در این شرایط گلهای شمعدانی شروع به افتادن میکند در این صورت جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد زیرا گل شمعدانی دارد خود را با شرایط جدید تطبیق میدهد و در مدت زمان کوتاهی دوباره به حالت اولیه خود برخواهد گشت.
پژمردگی : اگر این گل را مدت زمان زیادی در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهیم باعث پژمرده شدن آن میشویم و این پژمردگی به علت از دست دادن آب فراوان میباشد بنابراین توجه داشته باشید که حتما یک مکان مناسب برای نگهداری آن در نظر بگیرید که بتواند به طور غیر مستقیم نور خورشید را دریافت کند.
با خرید گل اینترنتی در زیباترین طراحی ها یک روز به خصوص را برای عزیزانتان رقم بزنید.