مسلما اگر جزء آن دسته از افرادی که باشید که به گیاهان آپارتمانی علاقه دارید، حتما نام گیاه هاورتیا را شنیده اید و در صورت خریداری آن به دنبال راهی برای نگهداری هاورتیا هستید. این گیاه یکی از پر تنوع ترین و زیباترین گیاهان آپارتمانی است که علاقه مندان زیادی را به خودش جذب کرده است.
اگر شما جزء آن دسته از افرادی هستید که می خواهید برای آپارتمان خود گیاه هاورتیا خریداری کنید اما در مورد نگهداری کردن از این گیاه چیزی نمی دانید، این مقاله را دنبال کنید.
هاورتیا، پر تنوع ترین گیاه آپارتمانی
گیاهان هاورتیا عضوی از خانواده بزرگ Asphodelaceae هستند که به آن ها ساکولنت هم گفته می شود. این گیاه انواع و اقسام متفاوتی دارد؛ به طوری که ۱۰۰ گونه متفاوت از هاورتیا در بازار موجود است. همه انواع این گیاه کوتاه هستند اما برخی از آن ها می توانند ساقه هم داشته باشند.
علاوه بر اندازه و قد این گیاه، می توانیم در مورد یکی دیگر از ویژگی های ظاهری آن یعنی برگ های هاورتیا صحبت کنیم.
برگ های این گیاه اغلب گوشتی هستند که در برخی مواقع این برگ ها بسیار کشیده می باشند. شما با دقت کردن به ویژگی های ظاهری این گیاهان می توانید بفهمید که آیا به درستی از این گیاهان مراقبت می کنید یا خیر. به عنوان مثال؛ اگر گیاه هاورتیا در نور شدید خورشید قرار بگیرد، برگ هایش تغییر رنگ می دهد. پس توجه کردن به خصوصیات ظاهری هاورتیا از اهمیت بالایی برخوردار است.
برای این که بدانید چگونه از گیاه هاورتیا خود نگهداری کنید، باید انواع هاورتیا را بشناسید، چون نیاز هر کدام از این گیاهان با یک دیگر متفاوت است.
به طور کلی گیاهان هاورتیا را می توانیم به انواع زیر تقسیم بندی کنیم.
گیاه هاورتیا انواع و اقسام متفاوتی دارد.
هاورتیا یک گیاه چند ساله است که خاستگاه آن در کیپ شرقی آفریقای جنوبی می باشد.
هاورتیا شیشه ای، در قسمت بالایی برگ های خود، تکه های روشنی دارد که از طریق این تکه ها، نور خورشید می تواند به درون این گیاه وارد شود.
این تکه های روشن، اکثرا صورتی رنگ هستند که دلیل نامگذاری کردن این گیاه هم همین است. برگ های هاورتیا شیشه ای اغلب ۱۲ سانتی متر است و تعداد برگ های آن ها بین ۲۰ تا ۴۰ عدد می باشد.
پس از بررسی مشخصات ظاهری این گیاه، نوبت به بررسی شیوه نگهداری هاورتیا می رسد.
بهترین دمایی که این گیاه می تواند در آن رشد کند، دمای ۲۴ درجه تا ۲۶ درجه سانتی گراد می باشد. البته باید به این نکته هم اشاره کرد که هاورتیا شیشه ای در دمای 5- درجه سانتی گراد هم مقاوم است.
بهترین خاک برای رشد هاورتیا شیشه ای، خاکی است که دارای مخلوطی از شن و ماسه باشد. همچنین خاکی که برای این گیاه استفاده می کنید باید دارای قسمتی خاک رس و خاک برگ هم باشد. از طرفی خاک این گیاه باید سبک باشد و به خوبی زهکشی شود.
برای نگهداری هاورتیا باید نور خورشید را در حد متوسط در اختیار هاورتیای شیشه ای قرار بدهید. حواستان به این نکته هم باشد که این گیاه به نور شدید و نور مستقیم، حساسیت زیادی دارد. اگر دیدید که رنگ برگ های هاورتیا شیشه ای، قرمز رنگ شده است، به این معنی است که گیاه خود را در معرض نور شدید و مستقیم خورشید قرار داده اید، پس بهتر است که این گیاه را در پشت پرده بگذارید.
شما باید در فصل های رشد گیاه هاورتیا شیشه ای، یعنی فصل بهار و تابستان، آبیاری این گیاه را به صورت منظم انجام بدهید. بهتر است هر ده روز یکبار، به گیاه خود آب بدهید. البته مقدار آبیاری کردن این گیاه به منطقه ای که در آن زندگی می کنید هم بستگی دارد؛ بنابراین اگر در منطقه ای با هوای گرم زندگی می کنید، هر ۷ روز یکبار به هاورتیا شیشه ای آب بدهید. زمانی که وقت استراحت این گیاه می رسد، یعنی فصل های پاییز و زمستان، بهتر است هر ۱۵ روز یکبار به گیاه خود آب بدهید.
چگونه از هاورتیا شیشه ای خود نگهداری کنیم؟
نگهداری هاورتیا ترانکاتا ابلق
هاورتیا ترانکاتا ابلق، حدودا ۱۵۰ گونه دارد اما چیزی که بین همه آن ها مشابه است، کوتاه بودن و بدون ساقه بودن آن ها می باشد. ترانکاتا ابلق به صورت طوقه ای رشد می کند و برگ های آن گوشتی و به صورت کشیده می باشد. انواع این هاورتیا ها رنگ های متفاوتی دارند و اکثر آن ها دارای برجستگی های شبیه به زگیل می باشند. اگر گیاه ترانکاتا ابلق دارای ساقه باشد، بر روی ساقه اش گل های کوچک لوله ای یا گل هایی به شکل قیف ظاهر می شوند.
حالا سعی می کنیم به بررسی شرایط نگهداری هاورتیا ترانکاتا ابلق بپردازیم.
اگر مشاهده کردید که برگ های ترانکاتا ابلق سفید شده اند، بدانید که به گیاه خود نور زیادی داده اید.
نکاتی برای نگهداری کردن از هاورتیا ترانکاتا ابلق
این گونه از هاورتیا یکی از معروف ترین و پر طرفدار ترین هاورتیا های بازار است. نام علمی هاورتیا گورخری، haworthia fasciata می باشد.
اگر بخواهیم در مورد مشخصات ظاهری این گیاه صحبت کنیم، باید بگوییم که ارتفاع و اندازه هاورتیا گورخری، حدودا ۲۰ سانتی متر است. به طور کلی این هاورتیا، جزء ساکولنت های کوچک و زیبا می باشد. از طرفی هاورتیا گورخری برگ های سبز رنگی دارد که حالت سفتی دارند، بر روی برگ های سبز رنگ هاورتیا، راه راه های سفیدی وجود دارد. به دلیل وجود همین راه راه های سفید رنگ، به این هاورتیا، هاورتیا گورخری می گویند.
حال بپردازیم به شرایط نگهداری هاورتیا گورخری.
حواستان باشد که خاک هاورتیا، آب را به مدت زیادی در خودش نگه ندارد.
هاورتیا گورخری، پر طرفدار ترین نوع هاورتیا می باشد.
شرایط نگهداری هاورتیا اسپایدر
به هاورتیا اسپایدر، هاورتیا عنکبوتی سفید هم گفته می شود، از طرفی این هاورتیا به نام علمی Haworthia limifolia White Spider شناخته می شود.
برگ های هاورتیا اسپایدر به صورت مثلثی شکل است و نوک تیز هستند. رنگ هاورتیا و همچنین طرح های این گیاه، شبیه به هاورتیا گورخری می باشد. برگ های هاورتیا اسپایدر، گوشتی شکل است.
پس بیایید به بررسی شرایط نگهداری هاورتیا عنکبوتی سفید بپردازیم؛ شرایطی مثل میزان نور، آب، شرایط خاک و…
در هوای گرم، می توانید هفته ای یکبار به این گیاه آب بدهید. حواستان باشد برای آبیاری کردن این گیاه، خاک گلدان باید کاملا خشک شده باشد.
نگذارید که خاک هاورتیا به طور مداوم مرطوب بماند، این کار باعث پوسیده شدن گیاه می شود.
اقدامات لازم برای نگهداری کردن از هاورتیا عنکبوتی سفید
بگذارید اول از همه کمی درمورد ویژگی های این گونه از هاورتیا صحبت کنیم.
ارتفاع هاورتیا لیموفیلیا تا ۱۰ سانتی متر هم خواهد رسید. برگ های هاورتیا لیموفیلیا مثلثی شکل هستند و رنگ آن سبز یا سبز مایل به قهوه ای می باشد. طول برگ های هاورتیا لیموفیلیا می تواند تا ۷ سانتی متر برسد.
روش نگهداری هاورتیا لیموفیلیا به صورت زیر است.
روش های نگهداری از گیاه هاورتیا لیموفیلیا
سخن پایانی
ما در این مقاله متوجه شدیم که راز های نگهداری هاورتیا چیست و چگونه باید از گیاه هاورتیای خود مراقبت کنیم. گیاه هاورتیا انواع و اقسام زیادی دارد و ما در این مقاله به بررسی ۵ مورد از انواع هاورتیا پرداختیم؛ اما چیزی که واضح است این است که این گیاهان شرایط نگهداری نسبتا مشابهی دارند. شما فقط باید برای اطمینان داشتن از این که به روش درست از هاورتیا مراقبت می کنید، به ویژگی های ظاهری این گیاهان دقت کنید.
به طور کلی فهمیدیم که همه هاورتیا ها نور متوسط را دوست دارند و اگر در معرض نور شدید خورشید قرار بگیرند باعث تغییر رنگ برگ هایشان می شود. پس برای نگهداری هاورتیا، این گیاه را در جایی از منزل قرار بدهید که نه سایه کامل باشد نه نور مستقیم خورشید باعث اذیت شدن گیاه شود.
مورد بعدی در مورد آبیاری این گیاهان است؛ در فصل رشد گیاه، یعنی بهار و تابستان، باید به دفعات بیشتری به گیاه هاورتیا آب بدهید؛ اما در فصل های سرد سال باید دفعات آبیاری را کم کنید.
همچنین فهمیدیم که خاکی که مورد استفاده هاورتیا می باشد، باید دارای زهکشی مناسب، تهویه مناسب و مواد غذایی کافی باشد. سعی کنید از گلدان هایی استفاده کنید که سوراخ دارند.
در آخر هم برای نگهداری هاورتیا باید به مسئله کوددهی به هاورتیا توجه کنید. کود دادن بیش از حد به هیچ وجه درست نمی باشد، پس به این گیاهان بیش از حد کود ندهید.
کارشناسان مجموعه ما به طور مداوم در خدمت شما هستند تا به سوال های شما در مورد نگهداری از این گیاهان پاسخ بدهند، پس نگران نگهداری کردن از گیاه هاورتیا خود نباشید.
روش های نگهداری هاورتیا