گل میخک جزء زیبا ترین گل ها به شمار می رود و بسیاری از مردم علاقمند به پرورش آن در خانه هستند. پرورش میخک در خانه کار سختی نیست، فقط باید تمامی نیاز های گیاه را برآورده کنید تا بتوانید از زیبایی آن لذت ببرید. گل های میخک به رنگ های سفید، صورتی، قرمز، نارنجی و یا ترکیبی از این رنگ ها دیده می شوند. این گل زیبا فقط برای تزئین به کار نمی رود؛ بلکه خواص دارویی زیادی نیز دارد. با ما همراه باشید تا به پرورش میخک و خواص آن بپردازیم.
آموزش پرورش گل میخک در خانه
iهمچنین بخوانید : همه چیز در مورد کاشت نگهداری و پرورش گل میخک
اگر قصد دارید که میخک بکارید باید بتوانید شرایط نگهداری از آن را رعایت کنید. آب و هوای مناسب میخک، آب و هوای مرطوب گرمسیری و نیمه گرمسیری است و دمای مورد نیاز آن بالای ۱۰ درجه سانتی گراد است. مناسب ترین دما برای رشد آن بین ۲۰ الی ۳۰ درجه سانتی گراد می باشد. در فصل زمستان که هوا سرد است در بیرون از خانه نمی تواند دوام آورد، اما اگر آن را در گلدان کاشته اید، به راحتی می توانید در فصل زمستان از آن مراقبت کنید. پرورش میخک در خانه آسان است فقط باید از دستورالعمل های زیر پیروی کنید.
تکثیر میخک از دو روش دانه و قلمه انجام می شود. اگر می خواهید میخک را از طریق دانه پرورش دهید باید حتما دانه هایی تازه خریداری کنید؛ چون دانه هایی که کاملا خشک شده اند، قدرت تکثیر ندارند. پس از تهیه دانه، سریعا برای کاشت آن ها اقدام کنید. آن ها را باید در قسمت بالایی خاک قرار دهید و خاک خیلی کمی روی آن ها بریزید.
بذر گل میخک و کاشت آن
میخک برای این که بتواند بهترین رشد خود را نشان دهد، باید در آب و هوایی گرمسیری قرار بگیرد. در شرایط سایه روشن بهترین عملکرد خود را نشان می دهد. اگر دمای محل نگهداری آن به زیر صفر درجه سانتی گراد رسید، گیاه از بین می رود؛ پس بهترین کار این است که آن را درون گلدان بکارید تا بتوانید در فصول سرد آن را در دمای خانه نگهداری کنید و گیاه از بین نرود.
بهترین خاک برای پرورش میخک در خانه، خاکی غنی و لومی می باشد که دارای مقادیر زیادی مواد آلی و معدنی است. خاک آن ها باید زهکشی بالایی داشته باشد تا گیاه بتواند تخلیه را به خوبی انجام دهد.
خاک غنی برای کاشت میخک
آب مورد نیاز میخک
گیاه میخک در سه الی چهار سال اول زندگی اش به آبیاری منظم برای رشد نیاز دارد؛ اما این به معنای آبیاری بیش از حد نیست. مراقب باشید که ریشه گیاه را خفه نکنید.
خواص میخک
میخک معمولا به دلیل عطر و طعم خوبی که دارد، در غذاهای مختلفی مانند بریانی، سوپ، چای و … استفاده می شود. علاوه بر عطر خوبی که به همراه می آورد، مواد مغذی زیادی نیز مانند ویتامین ها، فیبر ها و مواد معدنی دارد. به دلیل کالری اندکی که دارد، برای کاهش وزن نیز استفاده می شود و هضم غذا را راحت تر می کند. میخک دارای منگنز، فسفر و کلسیم است که روی عملکرد مغز تاثیر می گذارند و استخوان ها را تقویت می کنند. میخک ها به میزان زیادی ویتامین K دارند که باعث می شود در زمان صدمه رسیدن به بافت ها، لخته شدن خون سریع تر اتفاق افتد. پتاسیم موجود در آن، باعث کنترل فشار خون و نگه داشتن آن در سطح طبیعی می شود. خواص آنتی اکسیدانی آن نیز غیر قابل انکار است و دارای ترکیباتی مانند ویتامین E، ویتامین C، گالیک اسید، فلاونوئید و اوژنول است که باعث دفع رادیکال های آزاد می شوند و در نتیجه ابتلا به سرطان را کاهش می دهند و سلامت پوست و مو را به دنبال دارند.
میخک و این همه فایده! صبر کنید هنوز تمام نشده است. در زیر به سایر خواص آن اشاره می کنیم.
مصرف دمنوش میخک
همچنین مطالعه کنید: نگهداری از گل مینای آفریقایی
انواع کاکتوس های بزرگ که میتوانید در آپارتمان نگهداری کنید
پرورش میخک در خانه و خواص آن
خواص منحصر به فرد میخک برای بدن
سخن پایانی
گل میخک نه تنها زیبایی خانه شما را دو چندان می کند؛ بلکه خواص درمانی منحصر به فردی نیز دارد که می توانید از آن ها بهره مند شوید. پرورش میخک در خانه کار آسانی است؛ فقط باید شرایط نگهداری از آن را فراهم کنید. سپس می توانید از مصارف دارویی آن بهره مند شوید. می توانید دانه میخک را خریداری کنید و آن را بکارید و یا این که از میخک خود قلمه بزنید؛ در هر صورت می توانید میخک خود را تکثیر کنید. گل میخک برای تمامی بخش های بدن خواص زیادی دارد و با مصرف آن می توانید از مصرف بسیاری از دارو ها بی نیاز شوید.
خواص میخک برای هضم غذا