پرورش میخک در خانه و خواص آن

پرورش میخک در خانه و خواص آن

گل میخک

گل میخک جزء زیباترین گل ها به شمار می رود و بسیاری از مردم علاقمند به پرورش آن در خانه هستند. پرورش میخک در خانه کار سختی نیست، فقط باید تمامی نیازهای گیاه را برآورده کنید تا بتوانید از زیبایی آن لذت ببرید. گل های میخک به رنگ های سفید، صورتی، قرمز، نارنجی و یا ترکیبی از این رنگ ها دیده می شوند. این گل زیبا فقط برای تزئین به کار نمی رود؛ بلکه خواص دارویی زیادی نیز دارد. با ما همراه باشید تا به پرورش میخک و خواص آن بپردازیم. میخک یک گیاه آپارتمانی زیباست که نگهداری از آن نیز راحت است.

 

پرورش میخک در خانه
پرورش میخک در خانه

همچنین بخوانید: همه چیز در مورد کاشت نگهداری و پرورش گل میخک

 

پرورش میخک در خانه

اگر قصد دارید که میخک بکارید باید بتوانید شرایط نگهداری از آن را رعایت کنید. آب و هوای مناسب میخک، آب و هوای مرطوب گرمسیری و نیمه گرمسیری است و دمای مورد نیاز آن بالای ۱۰ درجه سانتی گراد است. مناسب ترین دما برای رشد آن بین ۲۰ الی ۳۰ درجه سانتی گراد می باشد. در فصل زمستان که هوا سرد است در بیرون از خانه نمی تواند دوام آورد، اما اگر آن را در گلدان کاشته اید، به راحتی می توانید در فصل زمستان از آن مراقبت کنید. پرورش میخک در خانه آسان است فقط باید از دستورالعمل های زیر پیروی کنید.

 

تکثیر میخک

تکثیر میخک از دو روش دانه و قلمه انجام می شود. اگر می خواهید میخک را از طریق دانه پرورش دهید باید حتما دانه هایی تازه خریداری کنید؛ چون دانه هایی که کاملا خشک شده اند، قدرت تکثیر ندارند. پس از تهیه دانه، سریعا برای کاشت آن ها اقدام کنید. آن ها را باید در قسمت بالایی خاک قرار دهید و خاک خیلی کمی روی آن ها بریزید.

بذر گل میخک و کاشت و پرورش
بذر گل میخک و کاشت و پرورش

 بذر گل میخک و کاشت آن

 

نور مورد نیاز میخک

میخک برای این که بتواند بهترین رشد خود را نشان دهد، باید در آب و هوایی گرمسیری قرار بگیرد. در شرایط سایه روشن بهترین عملکرد خود را نشان می دهد. اگر دمای محل نگهداری آن به زیر صفر درجه سانتی گراد رسید، گیاه از بین می رود؛ پس بهترین کار این است که آن را درون گلدان بکارید تا بتوانید در فصول سرد آن را در دمای خانه نگهداری کنید و گیاه از بین نرود.

 

خاک مناسب میخک

بهترین خاک برای پرورش میخک در خانه، خاکی غنی و لومی می باشد که دارای مقادیر زیادی مواد آلی و معدنی است. خاک آن ها باید زهکشی بالایی داشته باشد تا گیاه بتواند تخلیه را به خوبی انجام دهد.

 

پرورش میخک در خانه خاک غنی برای کاشت میخک
خاک غنی برای کاشت میخک

     خاک غنی برای کاشت میخک

آب مورد نیاز میخک

گیاه میخک در سه الی چهار سال اول زندگی اش به آبیاری منظم برای رشد نیاز دارد؛ اما این به معنای آبیاری بیش از حد نیست. مراقب باشید که ریشه گیاه را خفه نکنید.

 

خواص میخک

میخک معمولا به دلیل عطر و طعم خوبی که دارد، در غذاهای مختلفی مانند بریانی، سوپ، چای و … استفاده می شود. علاوه بر عطر خوبی که به همراه می آورد، مواد مغذی زیادی نیز مانند ویتامین ها، فیبر ها و مواد معدنی دارد. به دلیل کالری اندکی که دارد، برای کاهش وزن نیز استفاده می شود و هضم غذا را راحت تر می کند. میخک دارای منگنز، فسفر و کلسیم است که روی عملکرد مغز تاثیر می گذارند و استخوان ها را تقویت می کنند. میخک ها به میزان زیادی ویتامین K دارند که باعث می شود در زمان صدمه رسیدن به بافت ها، لخته شدن خون سریع تر اتفاق افتد. پتاسیم موجود در آن، باعث کنترل فشار خون و نگه داشتن آن در سطح طبیعی می شود. خواص آنتی اکسیدانی آن نیز غیر قابل انکار است و دارای ترکیباتی مانند ویتامین E، ویتامین C، گالیک اسید، فلاونوئید و اوژنول است که باعث دفع رادیکال های آزاد می شوند و در نتیجه ابتلا به سرطان را کاهش می دهند و سلامت پوست و مو را به دنبال دارند.

میخک و این همه فایده! صبر کنید هنوز تمام نشده است. در زیر به سایر خواص آن اشاره می کنیم.

  • هضم را آسان می کند.
    میخک ترشح آنزیم های مربوط به گوارش را تحریک می کند و از بروز مشکلات گوارشی جلوگیری می کند. اگر دچار سوء هاضمه، نفخ و حالت تهوع شده اید، حتما از آن استفاده کنید. می توانید در مرحله آخر پخت، چند عدد چوب میخک به غذا اضافه کنید و یا از پودر آن استفاده کنید. افشره های خوراکی میخک نیز در دسترس هستند که استفاده از آن ها برای زنان باردار و شیرده و یا کودکان توصیه نمی شود.

 

پرورش میخک در خانه و دمنوش میخک
پرورش میخک در خانه و دمنوش میخک

 

  • باعث کنترل دیابت می شود.
    مصرف میخک برای افرادی که قند خون بالایی دارند نیز توصیه می شود. محققان دریافتند که مصرف میخک باعث بهبود عملکرد انسولین می شود.
  • به تقویت استخوان ها و مفاصل کمک می کند.
    میخک دارای ترکیبات هیدروالکلی از جمله فلاونوئید ها و اوژنول است که باعث استحکام و تقویت استخوان ها می شوند. توصیه می شود افرادی که دچار پوکی استخوان و مشکلات مفصلی هستند به طور مرتب از میخک استفاده کنند.
  • باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
    میخک دارای ماده ای به نام اوژنول است که در برابر میکروارگانیسم هایی که به بدن حمله می کنند، بسیار مقاوم است. همچنین باعث تصفیه خون و از بین رفتن سموم موجود در خون می شود و گلبول های سفید را تحریک می کند تا در برابر بیماری ها مقاومت کنند. اگر احساس می کنید که سرما خورده اید، سریعا دمنوش میخک مصرف کنید. برای درست کردن این دمنوش، به اندازه یک فنجان آب، مقداری آویشن و کمی پوست دارچین را به همراه دو عدد چوب میخک روی گاز بگذارید و اجازه دهید بجوشند و سپس دم بکشند. این دمنوش را پس از غذا مصرف کنید تا علائمتان از بین بروند.

 

همچنین مطالعه کنید: نگهداری از گل مینای آفریقایی

 

پرورش گل میخک در خانه
پرورش گل میخک در خانه

 

  • باعث تسکین درد و التهاب می شود.
    اوژنولی که در میخک موجود است؛ دارای خواص ضد التهابی نیز می باشد و باعث تسکین درد و التهاب می شود. می توانید از روغن و یا عصاره میخک استفاده کنید و تمامی درد های خود را تسکین دهید.
  • باعث تسکین دندان درد می شود.
    روغن میخک دارای خواص میکروب کشی است و می تواند درد دندان، لثه و زخم های موجود در دهان را تسکین دهد. چوب میخک را به اندازه ای بکوبید که پودر شود؛ سپس پودر به دست آمده را روی دندانی که درد دارد بگذارید. اجازه دهید درد تسکین یابد؛ سپس آن ها را از دهان خارج کنید. اگر به اوژنول حساسیت دارید، این کار را در شب انجام ندهید؛ چون ممکن است شما را بی خواب کند.
  • از ابتلا به سرطان جلوگیری می کند.
    میخک دارای خواص ضد سرطانی نیز می باشد و برای بانوان بسیار توصیه می شود؛ چون از ابتلا به سرطان سینه و تخمدان جلوگیری می کند.
  • بوی بد دهان را از بین می برد.
    استفاده از میخک از گذشته در بین چینی ها رواج داشته است و در طب چین برای از بین بردن بوی بد دهان توصیه می شود. میخک، زبان، دهان، دندان ها و قسمت بالایی گلو را تحت تاثیر قرار می دهد و باکتری های موجود در این بخش ها را از بین می برد و به طبع، بوی بد دهان نیز از بین می رود. شما می توانید خود میخک را بجوید و یا این که محلول آن را قرقره کنید و از بوی خوش آن لذت ببرید.
  • از کبد محافظت می کند.
    اهمیت میخک در محافظت از کبد غیر قابل انکار است. مصرف مرتب آن، میزان آنتی اکسیدان های موجود در کبد را کاهش می دهد و سلامت کبد را به دنبال دارد.
  • استرس را کاهش می دهد
    می توانید چای میخک را با عسل، هل و ریحان مخلوط کنید و معجزه آن را برای کاهش استرس ببینید. از روغن آن نیز می توانید استفاده کنید و خستگی ذهنی، تنش و اضطراب های خود را کنترل کنید.
  • باعث افزایش قوای جنسی می شود.
    میخک را به عنوان دارویی جنسی برای مردان نیز در نظر می گیرند؛ چون باعث افزایش تستوسترون و جلوگیری از زود انزالی می شود.
  • به داشتن پوستی سالم کمک می کند.
    روغن میخک را به صورت موضعی استفاده کنید و ببینید که آکنه، لکه ها و زخم ها را از بین می برد و پوستی صاف و شفاف برای شما به ارمغان می آورد. برای تمیز کردن زخم نیز کاربرد زیادی دارد. برای این کار، یک فنجان آب را به همراه چند چوب میخک روی اجاق گاز بگذارید و اجازه دهید بجوشند. منتظر بمانید دم بکشد؛ سپس آن را روی زخم و آکنه بزنید.

همچنین بخوانید: انواع کاکتوس های بزرگ که میتوانید در آپارتمان نگهداری کنید

پرورش میخک در خانه
خواص منحصر به فرد میخک برای بدن

 

سخن پایانی
گل میخک نه تنها زیبایی خانه شما را دو چندان می کند؛ بلکه خواص درمانی منحصر به فردی نیز دارد که می توانید از آن ها بهره مند شوید. پرورش میخک در خانه کار آسانی است؛ فقط باید شرایط نگهداری از آن را فراهم کنید. سپس می توانید از مصارف دارویی آن بهره مند شوید. می توانید دانه میخک را خریداری کنید و آن را بکارید و یا این که از میخک خود قلمه بزنید؛ در هر صورت می توانید میخک خود را تکثیر کنید. گل میخک برای تمامی بخش های بدن خواص زیادی دارد و با مصرف آن می توانید از مصرف بسیاری از دارو ها بی نیاز شوید.

 

پرورش میخک در خانه و خواص آن
خواص میخک برای هضم غذا

ما در مجموعه گلفروشی اینترنتی گندم با فروش و ارسال انواع گل در خدمت شما هستیم. برای اطلاعات بیشتر دسته بندی های دسته گل، تاج گل، رز جاودان و… را مشاهده نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *