نگهداری از گل مینای آفریقایی

گل آفتابگردان ارغوانی

گل مینای آفریقایی یا آفتابگردان ارغوانی

گل مینای آفریقایی یا گل آفتابگردان ارغوانی یا مینای چشم آبی با نام علمی Osteospermum بسیار شبیه به مینای معمولی است. این گل دارای گلبرگ‌های براق است که حول محور مرکزی رشد می کند. توجه داشته باشید که مینای آفریقایی خانواده ای از مارگریت و گل آهار می باشد، اما تنوع رنگ این گل باعث شده است تا ظاهری جالب تر از گل های کلاسیک داشته باشد. با ما همراه شوید تا درباره صفر تا صد گل مینای آفریقایی اطلاعات دسته اولی را در اختیار شما قرار دهیم.

 

همانطور که برخی در اوایل ظهور مینای آفریقایی تصور می کردند این گل نقاشی شده است و رنگ واقعی آن متفاوت است. در برخی از انواع این گل، صفحه مرکزی کمی متالیک بوده و به نظر می رسد رنگ شده است. نکته دیگر در مورد مینای آفریقایی نوع برگ است که بسته به نوع گل متفاوت است، به عنوان مثال، برگ های بعضی از گونه های این گیاه نرم و شبیه به توری، بعضی پهن و نرم و بعضی خشن یا زاویه ای هستند حتی گلبرگ ها می توانند صاف مانند مینای معمولی یا لوله ای باشند. مینای آفریقایی به سرعت رشد می کند و تقریبا دو ماه بعد از کاشت شکوفا می شود. پس اگر می‌خواهید گیاهان آپارتمانی بخرید که گل های زیبایی دارند و سریع شکوفه می دهند، مینای آفریقایی یا آفتابگردان ارغوانی یک انتخاب فوق العاده برای شما می باشد.

همچنین بخوانید: نکاتی برای نگهداری گل آفتاب گردان در آب

مینای آفریقایی این ویژگی را داشته که هم در باغ و هم در گلدان به خوبی رشد می کند. گلدهی در آخر بهار تا ابتدای تابستان و در آخر تابستان تا اوایل پاییز تکرار خواهد شد. از جایی که مینای آفریقایی در دوره های هوای بسیار گرم شکوفا نمی شود، توصیه می کنیم آن را در ترکیب با چندین گیاه دیگر کاشته تا زیبایی بصری گلدان در وسط تابستان حفظ گردد.

مشخصات گل مینای آفریقایی به این صورت است که در فصل بهار و تابستان و پاییز گل می دهد دارای رنگ های بنفش، زرد، صورتی، نارنجی، سفید است که در مناطق بومی قاره آسیا و آفریقا می روید و نوع خاک مورد نیاز مرطوب با زهکشی خوب و نوع ph خاک هم اسیدی می باشد نیاز به نور خورشید به صورت کامل دارد و اندازه این گیاه می تواند ارتفاعی بین 30الی 90 سانتی متر با عرضی بین 30تا 60 سانتی متر را داشته باشد.

 

روش نگهداری گل مینای آفریقایی یا مینای چشم آبی

به طورخلاصه، درباره نگهداری مینای آفریقایی، باید بیان کنیم که اگر مینای آفریقایی را در محیط مطلوب خود بکارید، به مراقبت کمتری احتیاج دارد. در طول مراقبت و نگهداری از مینای آفریقایی باید اطمینان پیدا کنید که گیاه نور خورشید زیادی دریافت می کند و خاک آن به خوبی زهکشی می شود. آبیاری و کوددهی باید به طور منظم در زمان فصل رشد بهار تا پاییز انجام شود. علاوه بر این گل هایی که عمرشان به پایان رسیده یا سپری شده را هرس کنید تا رشد گل تشویق شود. آنچه بیان کردیم خلاصه ای از روش نگهداری مینای آفریقایی است اگر می خواهید از این گیاه به بهترین نحو مراقبت کنید ، باید نکات زیر را انجام دهید:

 

گل آفتابگردان ارغوانی

 

نور مورد نیاز برای نگهداری از آفتابگردان ارغوانی

مینای آفریقایی به نور کامل خورشید احتیاج دارد و اگر به نور کامل خورشید برسد، به زیبایی شکوفا می شود و گل های زیبایی می دهد. این گل قادر است سایه جزئی را تحمل نماید ولی در این حالت میزان تولید گل کم می شود. علاوه بر این، گل ها معمولاً در پاسخ به نور باز شده و با تغییر دما دوباره در طول شب بسته می شوند. اما انواع جدید مینای آفریقایی مثل 4D Silver ،4D Pink و 4D berry در شب هم به حالت، باز می مانند.

خاک مورد نیاز برای نگهداری مینای آفریقایی

مینای آفریقایی، خاک طبیعی و مغذی با زهکشی قوی و PH کمی اسیدی را دوست دارد. در زمان کاشت این گل، کمی کمپوست و سایر مواد طبیعی را می توانید به خاک اضافه کنید تا زهکشی آن تقویت شود و مواد مغذی لازم به گیاه برسد.

نحوه آبیاری گل آفتابگردان ارغوانی چگونه باید باشد؟

هنگامی که مینای آفریقایی به خوبی در خاک خود مستقر شد، بازه های زمانی کوتاه مدت خشکی و کم آبی را می تواند تحمل نماید، اما در هر صورت به طور متوسط ​​به نیاز به سه سانتی متر آب دارد. در طول خشکسالی یا گرمای شدید، سرعت گیاه کاهش می یابد و وارد یک دوره خواب می شود. برای پیشگیری از این امر، بهتر است خاک را همیشه خیس نگه دارید. این رطوبت باید به طور مساوی در همه نقاط خاک توزیع شود، اما مراقب باشید که گیاه را بیش از حد آب ندهید خاک مرطوب و خیس بیش از حد مجاز می تواند باعث بیماری های ریشه ای گیاه مانند پوسیدگی در گیاه شود.

 

نگهداری از گل مینای آفریقایی

 

 

شرایط رطوبت و دمای مورد نیاز نگهداری از مینای آفریقایی

هنگام حفظ مینای آفریقایی، باید بدانید که این گل آب و هوای معتدل را ترجیح داده چون در این آب و هوا می تواند به وفور گل تولید نماید. حداقل دمای مجاز برای این گل در شب حدود 4 درجه سانتی گراد بوده و سرمای زمستان هم قادر است باعث آسیب و حتی مرگ این گیاه گردد. رطوبت معمولاً مشکلی برای این مینا ایجاد نکرده است، مادامی که گردش هوا مناسب، آبیاری خوب و زهکشی ایده آل خاک وجود داشته باشد. بنابراین، اگر همه چیز در کنترل شماست، لازم نیست نگرانی از بابت رطوبت داشته باشید.

همچنین مطالعه کنید: نکات و ابهامات تعویض گلدان در فصل پاییز

اگر این گیاه به مدت 5 هفته در دمای بالای 10-15 درجه سانتی گراد نگهداری شود به گلدهی این گیاه کمک شایانی می شود.

در گونه های دیگر این گیاه همچون O.jucundum ،O.ecklonis ،O.grandiflorum از مقاومت بالاتری در برابر سرما نیز برخوردار است و می تواند دمای 2- درجه سانتی گراد را نیز تاب بیاورد.

 

نحوه کود دهی گل مینای آفریقایی چگونه است؟

هنگام نگهداری مینای آفریقایی این را بدانید که این گل عاشق دریافت غذای زیاد برای رشد و گلدهی می باشد در نتیجه، علاوه بر ترکیب کمپوست با خاک گیاه، افزودن کود برای گیاهان گلدار به صورت ماهانه هم قادر است تأثیر شگفت انگیزی برای رشد مینای آفریقایی داشته باشد. فقط به یاد داشته باشید که در طول فصل رشد فقط یک بار در ماه کوددهی کنید.

 

تکثیر آفتابگردان ارغوانی چگونه انجام می شود؟

یبشتر میناهای آفریقایی پیوند می خورند و با کاشت بذر خود رشد نمی کنند. اما در زمان نگهداری قادر هستید آنها را به آسانی با قلمه تکثیر نمایید. برای انجام این کار، اول یک سینی کم عمق با مخلوط استریل شروع کننده بذر تهیه کنید. سپس مخلوط را کمی مرطوب کرده و قسمت هایی از مینای آفریقایی خود را به صورت قلمه جدا کنید. طول هر برش باید تقریبا 5 تا 8 سانتی متر باشد و دست کم دو گره (غده) برگ داشته باشد. به یاد داشته باشید که اگر در این برش گل و شکوفه وجود دارد، حتما آن را بردارید و برگهای پایینی را بردارید. سپس قلمه های قسمت بریده شده را در مخلوط شروع بذر قرار دهید. روی سینی را با یک پلاستیک بپوشانید و آن را در مکانی با نور غیر مستقیم خورشید و دمایی میان 15 تا 20 درجه سانتیگراد بگذارید. پس از 4 تا 6 هفته، قلمه ها به اندازه کافی ریشه زده و آماده انتقال به گلدان یا باغ می شوند.

 

بیماری ها و آفات از مینای آفریقایی

اگر مینای آفریقایی را در محیطی مناسب کاشتید، برخی آفات و بیماری ها آن را به خطر نمی اندازند. در حقیقت، اگر گیاه تحت فشار نباشد، معمولاً مشکلی ایجاد نمی شود. با این حال، گاهی اوقات مشکلاتی در زمینه حفظ مینای آفریقایی وجود دارد، مانند:

اگر گیاه در محیط مرطوب است یا برگهای آن خیس می شوند، باید مراقب بیماری های قارچی مانند کپک خاکستری باشید. این بیماری با تغییر رنگ برگ ها یا آسیب آنها ظاهر می شود. اگر مینای شما به قارچ آلوده است، قادر هستید از قارچ کش برای از بین بردن قارچ استفاده کنید. علاوه بر این گاهی آفت هایی مانند مگس سفید و شته می توانند برای مینای آفریقایی مشکل ایجاد کنند مخصوصا اگر گیاه اخیراً تحت فشار قرار گرفته باشد. خوشبختانه این آفات را هم می توان در مراحل اول با اسپری های شیمیایی یا حشره کش ها به راحتی از بین برد در ادامه مهم ترین بیماری های گل آفتابگردان ارغوانی را با هم بررسی می کنیم:

همچنین بخوانید: کاشت و رشد انواع گیاه بنجامین

گل آفتابگردان ارغوانی

  • کم رنگ شدن برگ ها

دلیل کم رنگ شدن برگ ها یا به اصلاح رنگ پریدگی این گیاه به دلیل دریافت نور مستقیم خورشید و در برخی موارد هم کوددهی کم  است که با تغییر مکان گلدان و دریافت نور مناسب به همراه کود دهی متناوب این گل در شرایط ایده ال خود قرار می گیرد و این مشکل  رنگ پریدگی بر طرف می شود.

  • سیاه و قهوه ی شدن برگ ها

علت سیاه و قهوه ی شدن برگ های گل مینای آفریقایی استفاده از اسپری های براق کننده شیمیایی می باشد که بهتر است از مصرف این اسپری ها را قطع کنید تا گیاه برگ های زیبای خود را از دست ندهد.

  • داشتن برگ های کوچک ولی زیاد

داشتن برگ های کوچک به تعداد زیاد نشان از کوچک بودن گلدان است و شما با تعویض گلدان با یک گلدان یک سایز بزرگتر می تونید فضای رشد گیاه را بهتر کنید تا برگ های بزرگتری را تولید کند.

  • پوسیدگی ریشه های گل مینای آفریقایی

اگر مقدار آبیاری بیش از مقدار لازم گیاه باشد عمل زهکشی هم به خوبی انجام نمی شود و نتیجه کار پوسیدگی ریشه های گیاه است که برای درمان آن بهتر است بین آبیاری ها یک فاصله بندازید تا خاک بستر کمی خشک شود سپس آبیاری کنید.

برای درمان پوسیدگی ریشه می توانید از قسمت زیرین گلدان اقدام به آبیاری نمایید اینکار باعث بهبود ریشه های گیاه می شود.

در ادامه به بررسی آفات گل مینای آفریقایی می پردازیم و راهکارهایی برای درمان هر یک از آفات ارائه می دهیم:

  • ضعف باکتریایی گل

ضعف باکتریایی باعث پوسیدگی و تغییر رنگ ریشه و تاج به رنگ  قهوه ی و سیاه می شود که در اثر برگ های آلوده به مواد براق کننده و روغنی است که برای درمان این مشکل گلدان را به مکانی تمیز همراه با هوای پاک منتقل کنید و حتی الامکان از این گیاه در این وضعیت قلمه نگیرید و از قرار دادن جلوی نور مستقیم آفتاب به مدت طولانی اجتناب کنید و شرایط مکانی گلدان هم دارای رطوبت زیاد بالا نباشد.

  • آفت باتریتیس گل مینای آفریقایی

این آفت باعث ایجاد ضایعات کوچگ آب بر روی برگ ها و گلبرگ ها می شود و در این شرایط باید سریعا گل را از این افت پاکسازی کرد که برای درمان بهتر است گلبرگ ها و برگ های آلوده به آفت باتریتیس را از گیاه جدا کنید و از قارچ کش ها برای از بین بردن این آفت استفاده کنید و فضایی با رطوبت کم برای گیاه فراهم آورید تا گیاه دوباره به شرایط پایدار برگردد.

مطالعه نمایید: نحوه احیای بنجامین خشک شده + روش های مراقبتی از این گیاه

  • آفت Powdery Mildew یا سفیدک پودری

این آفت با خشک شدن برگ ها و رشد قارچ های آرد مانند روی گل ها و برگ ها می شود که برای درمان آن می توانید از قارچ کش ها یا سموم خانگی استفاده کنید و این آفت سفیدک پودری را از بین ببرید.

 

آفت کنه سیکلامن

کنه سیکلامن دارای هشت پا هستند که موجودات بسیار ریزی هستند که با ذره بین و میکروسکوپ قابل دیدن هستند و در تمام قسمت های گیاه رشد می نمایند من جمله: برگ، گل، ساقه رشد می کند و با تغذیه زیر برگ ها شروع به رشد می کنند که باعث پیچ خوردن و خم شدن برگ ها می شوند برای درمان این آفت تنها راه استفاده از سم مخصوص کنه سیکلامن است و این کنه ها را از بین می برد.

 

کلام پایانی

گل زیبای مینای آفریقایی علاوه بر مقاومت بالا در برابر شرایط سخت و بیماری ها قابلیت تکثیر بالایی هم داراست که با استفاده از اطلاعای که در اختیار شما قرار دادیم می توانید یک گل آفتابگردان ارغوانی بسیار خوشرنگ را در تعداد زیاد در منزل خود داشته باشید البته با روش های تکثیر و نگهداری که لازم دارد تمام بیماری ها و آفات این گل را مورد بررسی قرار دادیم در پایان خوشحال می شویم نظرات و تجارب خود را با ما و دیگر دوستانتان در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید شاد و پیروز باشید.

 

گل آفتابگردان ارغوانی

 

 

برای مشاهده دسته بندی های متنوع ما بر روی خرید گل اینترنتی کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *