نحوه نگهداری گیاه حسن یوسف

گیاه حسن یوسف

آموزش نگهداری گیاه حسن یوسف

گیاه حسن یوسف به انگلیسی (Solenostemon) دارای شاخ و برگ های خارق العاده ای در رنگ ها و ترکیبات رنگی هستند. الگوهای رنگی منحصر به فرد برگ ها، باغبانان بسیاری را به هیجان می آورد. این گیاهان بسیار آسان پرورش می یابند و می توان آنها را نه تنها به عنوان گیاهان آپارتمانی، بلکه در گلدان ها یا جعبه های بالکن، سبدهای آویز و… نیز پرورش داد. این راهنمای نگهداری به شما نشان می دهد که چگونه همه کارها را درست انجام دهید.

 

خانواده گیاهان: خانواده نعناع (Lamiaceae)
زیرخانواده: Nepetoideae
جنس: Coleus (Solenostemon)
مترادف: Plectranthus scutellarioides، قبلاً Coleus blumei
بومی: جنوب شرقی آسیا و مالزی
گیاه چند ساله، علفی
ساقه ها از پایین بریده می شوند
قد: 30 تا 60 سانتی متر
دوره گلدهی از خرداد تا آبان
چترهای گل نامحسوس با گلهای مایل به آبی
گیاه حسن یوسف، Solenostemon از با شکوهترین گیاهان با شاخ و برگ است که پادشاهی گیاهان را به دوش می کشد. اما فقط Solenostemon scutellarioides (Coleus blumei سابق) به عنوان گیاه آپارتمانی کشت می شود. در اصل حسن یوسف بومی از جنوب شرقی آسیا است.

اگرچه گیاه حسن یوسف (Solenostemon) گل نیز می دهد، اما زیبایی واقعی آنها در برگهای نرم و مخملی است که بسته به نوع  آنها از لحاظ شکل و رنگ متفاوت است. تفاوت های ظریف رنگ از سبز، قرمز، قهوه ای، بنفش و زرد تا صورتی و همچنین انواع مختلفی از این رنگ های متفاوت است.

همچنین بخوانید: گیاهان آپارتمانی با رشد سریع

نگهداری از گیاه حسن یوسف

با بررسی دقیق تر، حسن یوسف گیاهی کاملاً بدون نیاز به نگهداری و مقاوم است که فقط به اقدامات مراقبتی اندکی احتیاج دارد. هرکسی به نکات زیر در مورد محل نگهداری و مراقبت از گیاه شاخ و برگ رنگارنگ توجه کند، از حسن یوسف خود بسیار راضی خواهد بود.

 

 

محل نگهداری گیاه حسن یوسف

حسن یوسف (Solenostemon) به مکانی بسیار روشن احتیاج دارد، زیرا فقط در این صورت می توان شکوه کامل رنگ شاخ و برگ آن را نشان داد. فقط در ساعات ظهر سایه توصیه می شود. اگر حسن یوسف در مکانی تاریک باشد، به سرعت رنگ خود را از دست داده و برگها سبز می شوند. علاوه بر این ، گیاه بدون آفتاب کافی رشد ناچیزی می کند.

نیاز نور: آفتابی
در صورت امکان چندین ساعت آفتاب در روز

درجه حرارت مناسب گیاه حسن یوسف

حسن یوسف ها به سرما حساس هستند و بنابراین در تمام طول سال به دمای بیش از 18 درجه نیاز دارند. به همین دلیل، به عنوان گیاهان آپارتمانی مناسب لیست میشوند. گیاه می تواند گرما را به خوبی تحمل کند، اما به محض اینکه درجه حرارت 14 درجه یا پایین تر باشد، کمرنگ می شود. اگر دما به زیر 7 درجه کاهش یابد، حسن یوسف می میرد.

 

برای اینکه گیاه شاخ و برگ تماشایی داشته باشد، به یک بستر بستگی دارد که ریشه های قدرتمند آب و مواد مغذی را تأمین کند. فرقی نمی کند که این گیاه به عنوان گیاه داخل سالن پرورش داده شود یا در فضای باز، به یک لایه با خواص زیر احتیاج دارید.

  • غنی از هوموس و مواد مغذی
  • ظرفیت ذخیره آب خوب
  • قابل نفوذ در هوا و آب
  • مقدار pH: خنثی یا کمی اسیدی

 

زمان کاشت گیاه حسن یوسف

حسن یوسف ها، Solenostemon  سر سخت در زمستان نیست و همچنین نمی تواند درجه حرارت سرد را بدون آسیب تحمل کند. بنابراین، باید بعد از Ice Saints (اواسط ماه می میلادی مصادف با اواسط اردیبهشت تا اواسط خرداد) در فضای باز یا در بالکن نگهداری یا کاشته شود. کاشت در داخل خانه در تمام طول سال امکان پذیر است. بهترین زمان در بهار است.

 

کاشت گیاه حسن یوسف در باغ

به طور معمول، حسن یوسف ها به عنوان گیاهان اتاق نگهداری می شوند. اما به طور کلی، پرورش گیاه در باغ هنگام تابستان هیچ مشکلی ندارد.

  • فاصله کاشت: نیمی از ارتفاع (20-30 سانتی متر)
  • حفره کاشت: اندازه حفره دو ریشه
  • چند سانتی متر ماسه یا شن بر روی زمین به عنوان زهکشی پر کنید
  • به عمق قبلی بکارید
  • سوراخ را با خاک هوموس و مقداری کمپوست پر کنید
  • کمی خاک را فشار دهید
  • خاک را کمی با آب مخلوط کنید

 

کاشت گیاه حسن یوسف در گلدان

حسن یوسف (Solenostemon scutellarioides) معمولاً در تمام طول سال در خانه کشت می شود. برای این منظور می توان آن را به راحتی در گلدان پلاستیکی یا سفالی کاشت. مهم است که گلدان دارای سوراخ های زهکشی در پایین باشد تا آب اضافی تخلیه شود. به عنوان بستر، می توان از هر نوع خاک طبیعی گیاه بر اساس کمپوست استفاده کرد. برای اطمینان از نفوذ پذیری خوب در آب و هوا، توصیه می شود از مقداری شن و ماسه استفاده کنید.

از آنجا که یک حسن یوسف  به فضای کافی برای رشد ریشه های خود نیاز دارد، اگر گلدان تا حدی بزرگ باشد مشکلی پیش نمی آید.

گیاهان جوان را تقریباً هر دو ماه یکبار تخلیه کنید.

 

آبیاری گیاه حسن یوسف

گیاهان حسن یوسف وقتی مرطوب نگه داشته می شوند بهترین رشد را می کنند. قانون این است: آبیاری متوسط ​​ اما منظم. با این حال، بستر هرگز نباید خیلی مرطوب باشد. حسن یوسف ها خشکی و غرقاب را  تحمل نمی کنند. آزمایش انگشت شست همیشه برای آزمایش نیاز به آبیاری گیاه مناسب است. چند دقیقه پس از آبیاری، باید آب اضافی را از نعلبکی یا مخزن بزرگ خارج کنید تا هیچ گونه آب گرفتگی ایجاد نشود.

اگر بستر حتی برای مدت کوتاهی خیلی خشک باشد، برگهای حسن یوسف Solenostemon scutellarioides فرو می ریزند  و اگرچه که گیاه وقتی دوباره آبیاری می شود، کاملاً بهبود می یابد. در زمستان باید کمی کمتر آبیاری کنید، اما گلوله ریشه هرگز نباید خشک شود.

 

کود دادن به گیاه حسن یوسف

اگر حسن یوسف Solenostemon سالانه گلدان آن تعویض شود یا حداقل با مقداری بستر تازه تهیه شود، به کود اضافی نیاز ندارد. در غیر این صورت می توان یکبار یک کود گل به شکل مایع همراه با آب را از فروردین تا شهریور استفاده کرد. کودهای طولانی مدت به صورت چوب کود نیز برای تأمین مواد مغذی مناسب هستند، اما این کودها فقط باید در دوز نیم مصرف شوند.

از اواخر ماه شهریور باروری در زمستان کاملاً متوقف شود.

 

گذراندن زمستان گیاه حسن یوسف

این گیاه علفی از مناطق گرم سال جنوب شرقی آسیا می آید ، بنابراین نسبت به دمای خنک بسیار حساس است. اگر دما به زیر 12 تا 14 درجه سانتیگراد برسد ، سرما رشد حسن یوسف را متوقف می کند و حتی ممکن است آسیب ببیند.

این گیاه وقتی درجه حرارت هفت درجه یا کمتر باشد می میرد. بنابراین، حسن یوسف هنگامی که در فضای باز کاشته می شود، به عنوان یک گیاه یک ساله کشت می شود. به عنوان یک گیاه اتاق، به راحتی فصل سرد را نیز پشت سر می گذارد، به شرطی که روشن و گرم باشد.

  • گیاهان را پس از محو شدن از بین ببرید.
  • آنها همچنین می توانند در زمین بمانند و در بهار غرق شوند.
  • گیاهان باید در بالکن خانه قرار بگیرند.
  • آنها را در یک نقطه گرم  (بیش از 16 درجه) قرار دهید.
  • دو سوم شاخه ها را کوتاه کنید.
  • ریشه گلدان را کمی مرطوب نگه دارید.
  • از ابتدای ماه خرداد باید دوباره آرام آرام به خورشید عادت کند.
  • در طول روز در دمای گرم باید دوباره به هوای آزاد عادت کند.
  • شب باید تا اواسط ماه خرداد به خانه برگردانده شود.

 

همچنین بخوانید: کاشت و نگهداری گل میمون

 

 

انواع گیاه حسن یوسف

طیف تقریباً بی نهایت هیبریدی حسن یوسف وجود دارد. از محبوب ترین نمونه ها:

‘Brillancy’

شاخ و برگ قرمز کارمین با لبه زرد

‘Crimson Ruffles’

بنفش تیره و صورتی

’ Golden Bedder ’

برگهای زرد طلایی

‘Fishnet Stocking”

شاخ و برگ زرد روشن با رگبرگ بنفشه

‘Royal Scott’

برگهای قرمز شرابی با لبه سبز روشن

‘Ruffles Copper’

شاخ و برگ قرمز ، کاملا موج دار و دارای لبه سبز

‘اژدهای سیاه’ (‘Schwarzer Drache’)

شاخ و برگ بنفش تیره با تفاوت های ظریف قرمز

بیماری های گیاه حسن یوسف

بیماری این گیاه مقاوم بسیار نادر هستند. اگر حسن یوسف دارای مشکلات سلامتی باشد، علت آن معمولاً نارسایی های مراقبت، مانند گلوله ریشه خیلی مرطوب یا خشک یا هوای سرد است.

ریزش برگ: شرایط نوری ضعیف یا ریشه خشک

آفات
کنه قرمز اروپا

کنه قرمز اروپا تمایل به حمله به حسن یوسف را دارد. بخصوص در گیاهانی که خیلی گرم و با رطوبت کم کشت می شوند (در زمستان بالاتر از گرما). کنه قرمز اروپا با یک تار خوب روی برگ ها قابل تشخیص است. با دقت بیشتر، لکه های زرد کوچک روی برگها دیده می شود. در موارد افزایش حمله، برگها کاملاً زرد شده و می میرند.

برای پیشگیری، می توان سینی های دارای آب را در کنار حسن یوسف قرار داد تا رطوبت را افزایش دهید. همچنین می توان گیاه را روی نعلبکی پر از سنگ و آب قرار داد. در صورت بیماری باید روزانه گیاه را با آب ولرم دوش بگیرید.

بیماری Mealybugs ها

علاوه بر این، هنگام ضعیف شدن این گیاه رنگی، Mealybugs ها را می توان یافت. آفتی که شباهت زیادی به توپ های پنبه ای دارند، اینها را می توان تشخیص داد. پیشگیری و کنترل از آنها همانند همان کنه قرمز اروپایی است.

همچنین بخوانید: دلیل و راه حل پژمرده شدن حسن یوسف

برای خرید گل و گیاه آپارتمانی با ما در گلفروشی گندم vip تماس بگیرید. ارسال گل به سراسر تهران رایگان انجام میشود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *