انواع کود گیاهان آپارتمانی و مواد تشکیل دهنده آنها

کود گیاهان آپارتمانی

چرا از کود گیاهان آپارتمانی استفاده کنیم؟

داشتن گیاهان آپارتمانی شاداب

اگر می‌خواهید گیاهان آپارتمانی رشد چشمگیر و مناسبی داشته باشند باید بهترین مراقبت های ممکن که در توان دارید را به کار ببرید.

گیاهان آپارتمانی به خانه شما روح و زندگی می‌بخشند. گیاهان خانگی به شما اجازه می‌دهند تا در همه طول سال به فضای سبز در خانه خود دسترسی داشته باشید و حتی می‌توانند به صورت قابل توجهی کیفیت هوای خانه شما را بهبود ببخشند.

بسیاری از گیاهان آپارتمانی به راحتی رشد می‌کنند، اما برای رشد آنها باید مراقبت های مناسبی از آنها انجام شود. از آنجا که گیاهان شما احتمالاً در یک گلخانه و در شرایط ایده آل رشد و پرورش یافته‌اند، انتقال آنها به خانه  کمی دشوار خواهد بود اما با استفاده از کود گیاهان آپارتمانی می توان کمی به آن سهولت بخشید.

مهم ترین عوامل در نگهداری از گیاهان آپارتمانی

دو مورد از مهم ترین عوامل در مراقبت از گیاهان آپارتمانی آبیاری و روشنایی مناسب است. اما لازم به ذکر است که رطوبت، کیفیت خاک و درجه حرارت نیز در این امر نقش بسزایی دارند.  ترفند نگهداری از گل های آپارتمانی این است که سعی کنید از آب و هوا و خاک محلی که گیاه از آنجا آمده تقلید کنید (یعنی سعی کنید محیطی شبیه به سرزمین مادری که گیاه از آنجا آمده ایجاد کنید). البته، محیط خانه شما نمی‌تواند همه چیز برای گیاه باشد، اما هنگام انتخاب گیاهان می‌توانید نیازهای گیاهان را در نظر بگیرید.  و با چند ترفند، می‌توانید دوستان سبز خود را متقاعد کنید که در محیط ایده آل خود زندگی می‌کنند. یکی از این ترفند ها استفاده از کود گیاهان آپارتمانی است.

انتخاب گیاه

 محیط مناسب برای گیاهان آپارتمانی

 

 

اولین چیزی که هنگام انتخاب گیاه خانگی باید در نظر بگیرید این است که کجا می‌خواهید آن را قرار دهید.  سپس فضا، نورپردازی و جنس خاک را با توجه به نیازهای گیاه مطابقت دهید.

 

زهکشی

                                                         زهکشی در گلدان

 

زهکشی خوب برای گیاهان آپارتمانی سالم، ضروری است. با خاک گلدان ارگانیک (نه خاک معمولی) و کود گیاهان آپارتمانی که مخصوص باغبانی گیاهان خانگی  به عمل آمده است، شروع کنید.

یک ظرف با سوراخ های زه‌کشی انتخاب کنید، یا یک لایه سنگ‌ریزه در ته ظرف بدون سوراخ بگذارید.  نکته این است که اجازه ندهید آب در گلدان بماند. هر از گاهی بررسی کنید که سوراخ های زه‌کشی مسدود نشده باشند و همیشه سعی کنید آب که از گلدان خارج می شود را دوباره به آن برگردانید زیرا این آب پر از مواد مغذی می‌باشد.

علت و چگونگی کوددهی به گیاهان آپارتمانی

                                                کود‌دهی به گیاهان آپارتمانی (کود مصنوعی)

 

هر بار که گیاه آبیاری می‌شود، مواد مغذی از خاک خارج می‌شوند.  حتی اگر این اتفاق نیفتد، گیاهان به سرعت مواد مغذی موجود در خاک خود را مصرف می‌کنند.  بر خلاف گیاهانی که در محیط آزاد زندگی می‌کنند، گل های آپارتمانی منبع تغذیه منظم ندارند، مگر اینکه آنها را به طور مرتب بارور کنید و مواد مغذی را به درون خاک وارد کنید. اگر خاک از طریق کوددهی با مواد مغذی بازیابی نشود، گیاهان آپارتمانی به مرور زمان دوام و قوت خود را از دست می‌دهند. به این نکته توجه کنید که گیاهان تازه خریداری شده به احتمال زیاد در گلخانه بارور شده‌اند و می توانید چند هفته منتظر بمانید تا شروع به استفاده از کود گیاهان آپارتمانی کنید.

هنگامی که گیاهان در حال گلدهی یا رشد هستند، ماهی یکبار به آنها کود بدهید. در زمستان، هنگامی که گیاهان در خواب هستند یا عموما رشد زیادی ندارند، می توان از کود‌دهی به گل‌های خانگی صرف نظر کرد.

اگر گیاهی برگهای پایینی خود را می اندازد، رشد ضعیفی نشان می‌دهد یا در کل رنگ زرد-سبز دارد، ممکن است به خاطر خاک ضعیفشان باشد که در نتیجه به کود بیشتری نیاز دارند.  همچنین ممکن است به نور بیشتر یا آب کمتری نیاز داشته باشد، بنابراین قبل از ریختن غذای گیاهی (کود) بیشتر، وقت لازم را برای تجزیه و تحلیل همه شرایط اختصاص دهید. افزودن کود در مواقعی که گیاه به آن احتیاج ندارد می تواند عواقب بدی مانند از بین رفتن ریشه های گیاهان آپارتمانی و در نتیجه پژمردگی و مرگ گیاهان شود.

برای شروع، ماهی حدود یک چهارم از مقدار کود توصیه شده که روی بسته بندی کود گیاهان آپارتمانی درج شده استفاده کنید.  سپس، اگر رنگ کلی گیاه روشن تر شد، میزان مصرف کود را به هر 2 هفته افزایش دهید.  از طرف دیگر، اگر رنگ گیاه به سمت سبز تیره شدن است، اما برگها کوچک هستند و فاصله بین برگ‌ ها طولانی تر از قبل به نظر می رسد، کمتر به خاک آن مواد مغذی اضافه کنید.

کود گیاهان آپارتمانی

                                      از کود‌دهی به گیاهان آپارتمانی (کود طبیعی)

 

همچنین بخوانید : مزایای کوددهی با شیر: نحوه استفاده از کود شیر در گیاهان

 

 نکته 1. اگر گیاهی پژمرده شده است، ابتدا آن را خوب آبیاری کرده و بعداً – پس از بهبودی – کود را به آن اضافه کنید.

نکته 2. نمک های محلول در کود های مصنوعی و کود گیاهان آپارتمانی می‌توانند با گذشت زمان تجمع کرده و یک لایه از رسوبات نمک در سطح خاک ایجاد کنند. این لایه را بردارید و هر 4-6 هفته خاک را با مقدار زیادی آب شستشو دهید تا از تجمع نمک سمی جلوگیری شود. نمک بیش از حد می تواند به ریشه ها آسیب برساند و گیاه را مستعد بیماری و حمله حشرات کند مخصوصا این مورد در گیاهان آپارتمانی که ضعیف تر هستند بیشتر به چشم می‌خورد.

انواع کود گیاهان آپارتمانی و مواد تشکیل دهنده آنها

سه کود معدنی رایج عبارتند از نیتروژن، فسفر و پتاسیم. کود آلی مخصوص گیاهان آپارتمانی را انتخاب کنید و به حرف ما به دقت توجه کنید.  در حالی که کودهای طبیعی کمتر از کودهای مصنوعی به گیاهان شما آسیب می رسانند، استفاده از مقدار مناسب کود چه طبیعی و چه مصنوعی بسیار مهم است.  به طور کلی، گیاهانی که در نور کم رشد می‌کنند به اندازه گیاهانی که در خارج یا در نور زیاد رشد می‌کنند به کود احتیاج ندارند. اللخصوص کود گیاهان آپارتمانی به دلیل اینکه بسیار قوی و مغذی است باید در استفاده از آن نهایت احتیاط را به کار برد.

 

کود نیتروژن

از آنجا که گیاهان قادر به جذب مستقیم آن از هوا نیستند، خاک تنها وسیله آنها برای به دست آوردن این ماده مغذی مهم است. اگر خاک ازت کمی داشته باشد، این کود برای افزایش سطح تغذیه گیاه مورد نیاز است.

کود گیاهان آپارتمانی

کود نیتروژن

کود پتاسیم

غلظت های زیادی از منابع پتاسیم در عمق خاک (اغلب در حدود یک کیلومتر) وجود دارد ولی از ریشه های گیاهان دور است مخصوصا این مورد در گیاهان آپارتمانی که در یک گلدان نگه داری می شوند به چشم می خورد. کود پتاسیم این ماده مغذی طبیعی را به سطح خاک و در چنگال ریشه های گیاه می رساند.

کود گیاهان آپارتمانی

کود پتاسیم

 

مطالب مرتبط : کوددهی ارکیده ها

 

کود فسفر

فسفر در سنگهای خاصی وجود دارد، اما برای دسترسی گیاهان به این ماده مغذی، باید محلول در آب باشد. استفاده صحیح از کود‌های فسفر به گیاهان کمک می‌کند تا آن را از طریق خاک جذب کرده و باعث تولید بالا و رشد سریع میشود. فسفر یکی از مواد اصلی کود گیاهان آپارتمانی است.

 

کود گیاهان آپارتمانی

کود فسفر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *